Hasanbegović objasnio postoji li ili ne postoji većina u zagrebačkoj skupštini i kakva je

Politički tajnik i glasnogovornik stranke Neovisni za Hrvatsku, Zlatko Hasanbegović, za N1 je komentirao stanje u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Podržavate li vi i dalje Milana Bandića?

Zadaća Gradske skupštine nije podržavati gradonačelnika već odlučivati o različitim prijedlozima koji se nalaze na dnevnom redu.

Podržavate li većinu u Gradskoj skupštini?

U Gradskoj skupštini postoji tehnička radna većina vezana uz konstituiranje Skupštine, podjelu skupštinskih odbora i zajedničkim programskim točkama koje su usuglašene u sporazumu. U svemu ostalom i do sada zastupnici su glasovali po svojoj savjesti, neovisno o tome jesu li dio većine ili oporbe.

Kakva je vaša pozicija u Skupštini?

Mi smo jasno rekli da napuštamo zasjedanje Skupštine dok ne dođe isprika građanima Grada Zagreba. Poticali smo i zastupnike oporbe i većine da se prestroje u hodu i nastave s radom i dovrše ovu sjednicu. Kad se ona dovrši, mi ćemo dalje donositi odluke. Poruka nominalnim zastupnicima je da ukoliko žele nove izbore do kojih može doći putem neusvajanja proračuna, u tome mogu imati našu potporu, a sad je na njima da odluče što zapravo žele. Sporazum o suradnji postoji i dosad je postojao i nema razloga da pod ovim uvjetima i dalje egzistira. Pitanje svih odnosa je kad će doći do rasprave o proračunu, a to još nije na dnevnom redu. Ovdje je riječ o tome na koji način izaći iz ove situacije i raščišćavanje toga žele li se ili ne žele novi izbori za Skupštinu Grada Zagreba.

Milan Bandić se ispričao, objavio je i oglas u novinama s isprikom.

Mi smo tražili ispriku građanima Grada Zagreba, ta isprika je izostala i uopće ne bih sada svodio na analizu njegovoga oglasa ili uopće primjerenosti da se gradonačelnik obraća građanima na taj način.

Mikulić ipak prikupio oporbu za nastavak zagrebačke skupštine, kaže da ne skuplja Pokemone, evo kako je riješio situaciju

Facebook Komentari