Mikulić ipak prikupio oporbu za nastavak zagrebačke skupštine, kaže da ne skuplja Pokemone, evo kako je riješio situaciju

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić rekao je da će se sjednica ipak nastaviti bez nekih točaka.

Jutros na sjednici Skupštine nije bilo kvoruma pa se predsjednik Skupštine Mikulić sastao s predstavnicima četiri oporbena kluba. Uvjeren je da i dalje postoji većina u Skupštini bez obzira na Neovisne za Hrvatsku.

Kaže da se ne boji ni eventualnih novih izbora

“Ne prikupljam nikoga. Po habitusu nisam trgovac, ne prikupljam nikoga niti ću ga prikupljati. Ako me pitate je li nas strah novih izbora, apsolutno ne. Mi smo HDZ, bez nas se ni ova ni iduća skupština neće moći formirati, bez obzira kada ti izbori budu bili”, rekao je Mikulić.

Oporbi je pak cilj rušenje Skupštine na proračunu, kako bi se izabrao novi saziv gradskih zastupnika koji bi potom opet rušili proračun, što bi na kraju rezultiralo rušenjem Milana Bandića, otkrio je to zastupnik Lijevog bloka Tomislav Tomašević.

Rekao je da su oporbenjaci pristali da se na Skupštini danas ostave tehničke točke dnevnog reda sjednice, kako bi se ona danas završila i kako bi počela procedura za raspravu o proračunu.

Komentirao je sukob Milana Bandića i Neovisnih za Hrvatsku jer je gradonačelnik ugostio Arkanovog suradnika Dragana Markovića Palmu.

“Ne znam je li to pravi razlog, nitko u oporbi ne misli ništa dobro o Palmi, međutim sumnjamo da je to pravi razlog… Nakon što su promijenili ime Trga maršala Tita i što su stavili Anu Lederer kao pročelnicu za kulturu, sad bi se htjeli pozicionirati kao oporba. Ako iz protesta, s pravom, traže ispriku gradonačelnika, bilo bi moralno da povuku Anu Lederer s pozicije gradske ministrice kulture. To je isto kao da Hasanbegović u Saboru ide na rušenje Plenkovićeve Vlade, a u Vladi sjedi njihov ministar kulture”, rekao je Tomašević, prenosi N1.

Akcija Pokemon i Maras: Ovo je prijelomna točka za rušenje Bandića

Zagrebačka skupština se u ponedjeljak raspada, ako Bandić ne skupi Pokemone slijede izbori

Facebook Komentari