22.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Tko je jamio, vratit će, i to trkom, Kolakušić: Oni koji će...

Tko je jamio, vratit će, i to trkom, Kolakušić: Oni koji će izgubiti pozicije, ne žele promjene

Svaka pora društva u Hrvatskoj je korumpirana i mi umjesto korupcije imamo veleizdaju, jer pljačkaju se milijarde svake godine – rekao je u Slavonskom Brodu Mislav Kolakušić, sudac zagrebačkog Trgovačkog suda i predsjednik udruge Antikorupcija, pozivajući građane da mu se priključe u borbi protiv korupcije. Prema njegovim riječima, korupcija je u Hrvatskoj prisutna na sveučilištu, sudstvu, zdravstvu. Ljudi znaju za brojne korupcijske radnje, ali se boje reći javno i to je najveći problem.

– Oni koji vide korupciju i znaju za nju, unutar su sustava i umjesto da se takve ljude koji otkrivaju razne slučajeve nagrađuje, oni su pod mobingom ili ostaju bez posla – upozorava Kolakušić i dodaje: – Građani često znaju reći kako bi sve bilo bolje samo da je sudstvo manje korumpirano. No, to nije tako. Korupcija postoji u svim segmentima, ili je nema u svim segmentima – istaknuo je Kolakušić, prenosi vecernji.hr.

Unatoč svemu, problem, po njemu, nije nerješiv. Rumunjska je, istaknuo je, bila korumpiranija od Hrvatske, pa je osnovala državnu antikorupcijsku agenciju i dovela nezavisne i poštene ljude koji su u dvije godine promijenili zemlju. Uhićeno je preko tri tisuće političara, odvjetnika, sudaca, liječnika i sada je vidljivo da Rumunjska gospodarski leti u nebo.

Poruka udruge Antikorupcija je “Tko je jamio, vratit će, i to trkom”. Promjene koje Kolakušić želi provesti u velikoj se mjeri tiču njegovih najbližih suradnika, kolega sudaca koji su se na svojim visokim pozicijama itekako dobro ugnijezdili. Koliko ga oni podržavaju te kako reagiraju na njegove ideje da im oduzme moć, pitali smo ga.

– Oni koji će izgubiti pozicije, ne žele promjene. Njih ne zanima što je situacija u društvu takva, ne zanima ih što je najljepša država na svijetu prepuna siromašnih. Stalo im je samo do tih pozicija. Na njihovu žalost, promjene stižu uskoro – zaključio je Kolakušić, prenosi vecernji.hr.

Najnovije

Još iz rubrike