Sirijci u prikolici šumom nečovječno prevozili petnaest sunarodnjaka. Sad su u Via Romi

Migrantska kriza ne prestaje i riječki zatvor dobio je dva nova korisnika. Ovaj put riječ je o državljanima Sirije, Mahmoudu Ibrahimu rođenom 1986. u Aleppu i Hassanu Kananu rođenom 1992. u Damasku. Njih dvojica su u doba najveće migrantske krize uspjeli doći do Njemačke i tamo dobiti prebivalište.

Međutim, tamo nisu ostali i potražili sreću, već su svoje znanje prijelaza državnih granica putem šumskih graničnih prijelaza pokušali unovčiti. Tako su došli u Hrvatsku da pokušaju svoje sunarodnjake iz Sirije, ilegalnim putevima prebaciti od Bosne i Hercegovine, kroz Hrvatsku, do granice sa Slovenijom.

Pokušaj da 15 sunarodnjaka, putem šumskih puteva dovedu do Slovenije završio je neuspjehom, jer ih je u njihovom naumu spriječila policija. Njih dvojica sljedećih mjesec dana provesti će istražnom zatvoru, a ako uplate 50.000 kuna i tome se ne usprotivi državno odvjetništvo moći će se braniti sa slobode.

Kazna za počinitelje ovog kaznenog djela, ako se počini na nečovječan ili ponižavajući način, što su oni i učinili jer su svoje sunarodnjake prevozili u prikolici, može biti od tri pa do dvanaest godina zatvora, prenosi Novi list.

Facebook Komentari