Posljednje riječi ubijenog novinara Jamala Khashoggija bile: Gušim se… Skinite vreću s moje glave, klaustrofobičan sam

Posljednje riječi ubijenog novinara Jamala Khashoggija bile: “Gušim se… Skinite vreću s moje glave, klaustrofobičan sam.” Tako barem tvrdi Nazif Kerman, šef istraživačkog tima u turskim novinama Daily Sabah.

Saudijski novinar je ugušen plastičnom vrećom navučenom preko njegove glave, rekao je Nazif Kerman za Al Jazeeru, pozivajući se na audiosnimku iz saudijskog konzulata u Istanbulu na kojoj se čuje ubojstvo novinara.

Ubojstvo je, sudeći prema audiosnimci trajalo sedam minuta i vodio ga je Salah al-Tubaigy, forenzičar u saudijskim snagama, piše Al Jazeera.

Turski list će uskoro objaviti fotografije alata koji je donesen u zemlju i kojeg su Saudijci koristili za ubojstvo, rekao je Kerman. Također, bit će objavljen dio snimke u kojem su zabilježeni posljednji trenuci Khashoggijevog života.

Izvori Al Jazeere navode da su u rezidenciji generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu pronađeni tragovi kiseline i drugih kemikalija kojom su Khashoggijevi posmrtni ostaci uništeni.

Ispitivanje uzoraka uzetih iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu omogućilo je otkrivanje tragova kiseline, objavio je provladin dnevnik ne navodeći izvore.

Istražitelji ocjenjuju da je tijelo novinara ubijenog 2. listopada rastopljeno u kiselini te, kad je pretvoreno u tekućinu, počinitelji zločina izlili su je u kanalizaciju.

Facebook Komentari