Adnan Šerak, jedan od najopasnijih ubojica u BiH pobjegao je iz Kazneno-popravnog zatvora Zenica

Adnan Šerak, jedan od najopasnijih ubojica u Bosni i Hercegovini, pobjegao je iz Kazneno-popravnog zatvora Zenica, javlja Radio Sarajevo.

Šerak se nije vratio s jednomjesečnog dopusta koji mu je odobrio Općinski sud u Sarajevu. Posljednji je put viđen u Visokom i Brezi. Kako se neslužbeno doznaje, sinoć su pripadnici Specijalne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona bili u Visokom, gdje su na nekoliko lokacija tragali za odbjeglim zatvorenikom.

Inače, Vrhovni sud Federacije BiH u studenom je prošle godine ukinuo presudu Kantonalnog suda u Zenici kojom je 2015. Šerak osuđen na sedam godina zatvora jer je u KPZ-u Zenica nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Presuda je ukinuta nakon što su uvažene žalbe obrane. Šerak je u tom zatvoru završio 2009., kada je osuđen na osam i po godina za pokušaj ubistva Dragana Jeftića i Irfana Osmića. Na njih je pucao u prosincu 2008. u kafiću na Grbavici.

Adnan se u KPZ Zenica trebao vratiti 22. listopada nakon što je od Općinskog suda u Sarajevu dobio jednomjesečni prekid služenja kazne kako bi roditeljima opmogao cijepati drva.

Za odbjeglim Šerakom raspisana je tjeralica, što je potvrdio i Redžo Kahrić, direktor KPZ-a Zenica.

Facebook Komentari