19.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Zagrepčani su platili Bandićeve oglase isprike zbog dovođenja Arkanovog prijatelja Palme, evo...

Zagrepčani su platili Bandićeve oglase isprike zbog dovođenja Arkanovog prijatelja Palme, evo koliko

Građani Zagreba su oglase u tri dnevne novine u kojima se gradonačelnik Milan Bandić ispričao braniteljima zbog posjeta predsjednika Skupštine srbijanskoga grada Jagodine Dragana Markovića Palme Zagrebu platili 18.794,07 kuna bez PDV-a, odgovorili su za Vijesti.hr iz službe za informiranje Grada Zagreba.

“Objavljivanje oglasa Gradonačelnikovo pismo javnosti u dnevnom tisku (Jutarnji list, Večernji list i 24 sata), s potpisom gradonačelnika i grbom Grada Zagreba, trebalo bi biti dovoljna informacija o tome kako se radi o službenom oglasu Gradonačelnika, koji se kao takav i plaća. Takav način informiranja neophodan je kada se radi o osjetljivim pitanjima o kojima javnost treba biti objektivno i cjelovito informirana”, odgovorili su za vijesti.hr iz Grada Zagreba.

“Možda je, također, potrebno napomenuti da je Gradonačelnik institucija, odnosno tijelo Grada Zagreba koje predstavlja i zastupa Grad i nositelj je izvršnih poslova u Gradu Zagrebu”, stoji u odgovoru Grada Zagreba.

“Cijena sva tri oglasa je 18.794,07 kuna bez PDV-a”, zaključuje se u odgovoru Grada Zagreba.

“Hoćete me pustiti na miru?”

Na predstavljanju ovogodišnjeg Adventa, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića reporterka RTL-a Donna Diana Prćić pitala je o oglasu, no on nije želio odgovoriti na pitanje. “Hoćete me pustiti na miru!? Još ću pasti i napraviti cirkus”, rekao je vidno uznemireni Bandić i otišao ne odgovorivši na pitanje.

A ovo je oglas koji su građani Zagreba platili 18,794 kune:

“Jedan prijem u zgradi Gradske uprave Grada Zagreba izazvao je veliki interes javnosti, a zbog poštivanja te javnosti, posebno one braniteljske, osjećam potrebu i na ovaj način pojasniti cijelu situaciju.

U svom dugogodišnjem obnašanju funkcije Gradonačelnika Grada Zagreba uvijek sam se rukovodio načelima suradnje i tolerancije te poštivanja drugih i drugačijih i, dakako, uvijek vodeći računa o dignitetu svoga grada, svoje zemlje i nadasve onih koji su zaslužni za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku.

O tome nisam samo govorio već to svakodnevno prakticiram i promoviram, jer moja su vrata, s povjerenjem i bez fige u džepu, uvijek otvorena.

Za naše zajedničko dobro, za fokusiranje na budućnost, za stvaranje pozitivnog ozračja u društvu, za rješavanje brojnih izazova, demografskih, gospodarskih, razvojnih… , trebamo više zajedništva i međusobnog razumijevanja, ali također trebamo biti svjesni da je Domovinski rat završio, da je Hrvatska u tome ratu pobijedila, te da su u Hrvatskoj, kao i svakoj demokratskoj i modernoj zemlji, nepoželjni oni koji su činili ratne zločine i kojima se trebaju baviti institucije pravne države.

Sastanak s Draganom Markovićem Palmom, koji je kao predsjednik predvodio izaslanstvo Skupštine grada Jagodine, trebao je biti samo to – sastanak koji potiče suradnju, razumijevanje, suživot sa susjedima, koji može bar malo pridonijeti izgradnji povjerenja jer širenje mira i suradnja nema prave alternative. O vezama s Arkanom i činjenicama koje se ovih dana čuju u javnosti nisam znao, a da sam znao do susreta, naravno, ne bi došlo. S druge strane, zar nije posao nekih drugih institucija da reagiraju u takvim slučajevima – možda već na granici..

Zato upućujem ispriku svim istinskim braniteljima koji su se na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima zbog ovoga susreta koji se, da stvar bude osjetljivija, igrom slučaja dogodio baš na Dušni dan, kada se sjećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu.

Onima pak koji su ovu situaciju iskoristili za skupljanje dnevno političkih poena, za pljuvanje i bacanje blata, poručujem samo da taj njihov čin ponajviše govori o njima samima”, stoji u oglasu gradonačelnika Bandića koji su građani platili 18.794,07 kuna bez PDV-a.

“Neprimjereno je trošiti novac građana na osobne oglase i isprike”

O ovom slučaju se danas oglasio i predsjednik SDP-a Gordan Maras.

“Više nas ništa ne čudi kada je u pitanju ponašanje gradonačelnika Milana Bandića. Neprimjereno je trošiti novac građana na osobne oglase i isprike. Predlažu mu da više vodi računa o nekim drugim stvarima primjerice vrtićima, a ne saniranju štete novcem poreznih obveznika. Bandić ignorira pozive Povjerenstva za sukob interesa oko izjašnjavanja o svojim putovanjima”, kazao je Maras i dodao.

“SDP od Gradske uprave traži da se izjasne o tome koliko je novca potrošeno na ove oglase. Nedopustivo je i da se politički trguje u Gradskoj skupštini, pozivamo državnog odvjetnika Jelenića da obrati pozornost u narednim danima što će se događati u Gradskoj skupštini. Bandić će na sve načine pokušati osigurati većinu. Hasanbegovića pozivaju da izdrži i ne doživi moralno posrnuće”, kazao je Bandić.

SDP neće držati većinu i traže da se što prije održe izbori.

Branitelji prihvatili ispriku

Josip Đakić i Ante Tandara u telefonskom razgovoru za RTL su poručili da HVIDRA prihvaća ispriku gradonačelnika Milana Bandića, drago im je da je shvatio da je pogriješio. Sve je u uredu, kažu.

Čardak ni na nebu ni na zemlji: Srbijanska BIA maltretira branitelje i istražitelja Ovčare, Bandić dovodi Arkanovog prijatelja i onda plaća oglas isprike u novinama

Najnovije

Još iz rubrike