Skandalozno: Srbijanska tajna služba BIA po nalogu iz Hrvatske uhitila i maltretirala Nikolu Kajkića i Zoricu Gregurić, prijetili im smrću….

Nikola Kajkić i Zorica Gregurić bili su u Beogradu na poziv Florence Hartmann, bivše glasnogovornice Glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, s kojom su razgovarali o zločinu na Ovčari i širem vukovarskom području te opstrukcijama koje su pratile haški proces Šljivančaninu i ostalima. Na povratku iz Beograda, BIA je napravila ‘sačekušu’ za Nikolu Kajkića i Zoricu Gregurić…”

U noći Kajkić je pušten i zajedno sa Zoricom Gregurić uspio je prijeći hrvatsku granicu. Javio se telefonom i upozorio da su mu pripadnici srbijanske službe zaprijetili smrću, a ozbiljne prijetnje su uputili i nekim hrvatskim političarima i novinarima.

Nikola Kajkić u kratkom razgovoru za portal Dnevno, potpuno šokiran uspio je izustiti samo nekoliko rečenica:

“Van sebe sam… Ovo je strašno i jadno. Ovo nisam u životu doživio. Dajte mi malo vremena da se priberem”…, javlja dnevno.hr.

Zorica Gregurić za Hrvatsku danas ukratko je ispričala da su ih srbijanske službe maltretirale po nalogu, kako su joj rekli, iz Hrvatske. Srbijanci su ustvrdili da je od njih traženo da se Kajkića uhiti , optuži i zatvori.

”Kajkića su na Bajakovu oko 18:35 sati zaustavili neuniformirani djelatnici MUP-a Srbije. Lišili su slobode njega i Gregurić, odveli ih u graničnu policiju na Bajakovo. On tvrdi da su ga skinuli do gola i rekli mu da je uhićen. Sve je to trajalo nekoliko sati, nakon toga su ih otpustili bez dokumenata“, kaže odvjetnik Branko Šerić za dnevnik.hr i dodaje kako Kajkić tvrdi da su mu srbijanski policajci poručili kako oni dobro znaju tko je on te mu rekli da se nema što baviti s Ovčarom.

Šerić ističe kako je jedini razlog Kajkićevog posjeta Beogradu bio sastanak s Hartmann i njezinim suradnicima te da je Kajkić u Beograd putovao kao privatna osoba.

Kazao je i kako je sastanku u Beogradu prisustvovala i Nataša Kandić, beogradska aktivistica za ljudska prava koja se, kako kaže Šerić, nalazi pod prismotrom srbijanskih službi.

Facebook Komentari