Odvjetnik Matić: Todorić je nepravedno u Remetincu zbog pritiska javnosti i politike; Ako u postupku postoje i političke implikacije, ti si u velikom problemu i upitno je hoćeš li ostati na poslu

Ivica Todorić, bivši šef Agrokora ostaje u pritvoru zbog utjecaja na svjedoka, ali i zbog opasnosti od bijega, odluka je istražnog suca. Odvjetnici su ponudili jamčevinu i najavili tužbu na ovu odluku o produljenju pritvora. O toj je temi bilo govora u emisiji „Studio 4“, s odvjetnikom Matom Matićem.

Matić je rekao kako je ova odluka bila očekivana od strane istražnog suca.

„Ustav nalaže da svi građani ove zemlje imaju jednake uvjete. Nisam branitelj Ivice Todorića, no moram reći, prva odluka kojom je njemu određen istražni zatvor, nije pravedna, zato što nikome drugom, u toj fazi, nije određen istražni zatvor“, naglasio je Matić.

„Hrvatsko pravosuđe ne može tumačiti zakon na svoj način. Kad kažete da će netko utjecati na svjedoka, vi tu svoju tvrdnju morate potkrijepiti nečim, što ovdje nije bio slučaj“, rekao je Matić. Matić smatra kako ima prostora za žalbu Todorićevog odvjetničkog tima i „u normalnoj državi ja bi bio optimist“, naglasio je.

Matić misli, kako je ova odluka donesena zbog pritiska javnosti i politike.

„Mene ne interesira politika, već pravna država. Oni koji ne bi smjeli imati utjecaj na pravosuđe, ipak ga imaju“, rekao je. „Mi u državnom odvjetništvu imamo vrhunski kadar, ali oni nemaju slobode u djelovanju“, istaknuo je Matić.

Na pitanje je li se u zadnjih deset godina vodio neki veći postupak koji nije bio pod pritiskom javnosti, Matić je odgovorio kao smo mi specifični u odnosu na EU.

„Nemojmo se libiti reći da je politika od velikog utjecaja na pravosuđe. To su činjenice“, naglašava Matić.

„Problem je u nalogodavcima. Nakon provedenog postupka, vi morate davati izvješće. Ako u postupku postoje i političke implikacije, ti si u velikom problemu i upitno je hoćeš li ostati na poslu.“

Sudac odlučio: Todorić ostaje u Remetincu

Facebook Komentari