Raskol između dva brda oko Marakeškog sporazuma: Jel vam izgledam nervozno?

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu boravi u Opatiji gdje se održava 26. savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista. Predsjednica je pokroviteljica savjetovanja o ekonomskoj politici Hrvatske, a održat će i predavanje na temu “Ključni izazovi i preduvjeti ekonomskog razvoja Hrvatske”.

Predsjednica je u Opatiji kratko odgovorila na poruku ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić koja je rekla da s Pantovčaka dolazi nervoza te da bi bilo dobro da predsjednica kaže što joj smeta.

Na upit reportera N1 o toj ministričinoj izjavi, dobro raspoložena predsjednica odgovorila je protupitanjem.

“Jel vam izgledam nervozno?, rekla je predsjednica.

Podsjetimo, posljednjih dana došlo je do novog razilaženja predsjednice i Vlade zbog Marakeškog sporazuma, dokumenta o migracijama. Predsjednica je ranije izrazila slaganje sa sadržajem dokumenta najavivši odlazak u Marakeš, ali se predomislila.

Predsjednica je, također, poručila ministrici Pejčinović Burić da se zbroji i počne raditi svoj posao.

“Resorno ministarstvo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ono je koordinator pregovora i nije odradilo svoju zadaću. Umjesto da objavljuju moju korespodenciju, imali su obvezu informirati građane o čemu je riječ, što se potpisuje odnosno ne potpisuje u Marakešu…”, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović i dodala da je Ministarstvo obaviješteno da ona neće ići u Marakeš.

http://hrvatska-danas.com/2018/11/06/javio-se-jhttp://hrvatska-danas.com/2018/11/06/pejcinovic-buric-optuzila-predsjednicu-rh-za-nervozu-s-pantovcaka-sto-je-prijeporno-predsjednici-drzave-to-bi-bilo-vazno-znati/androkovicev-unutarnji-neprijatelj-miro-kovac-to-je-dokument-koji-potencira-migracije-na-hrvatskom-reklamira-seljenje/

Jandroković najavio lov na unutarnjeg neprijatelja: Treba utvrditi tko je taj koji izaziva prijepore oko tema, poput Istanbuske konvencije, prosvjeda u Vukovaru, pa sad i Marakeškog dokumenta, a oko kojih treba postići politički i društveni konsenzus. Namjerno se izazivaju

Facebook Komentari