Policija je blokirala autocestu kod Karlovca u smjeru mora, u kamionu nađeni migranti, akcija u tijeku, velika je gužva nastala

Policija je blokirala autocestu kod Karlovca u smjeru mora.

Promet je blokiran kod benzinske postaje Draganić. Sva vozila moraju proći kroz sporednu cestu kod benzinske postaje gdje ih pregledava policija.

Na terenu je više desetaka policajaca, ali i pripadnici carine.

Karlovačka policija je potvrdila da je u tijeku policijska akcija, no tvrde da nije riječ o ničemu neuobičajenom.

“U tijeku je preventivno-represivna akcija policije. Sva vozila moraju proći kroz lijevak gdje ih pregledavaju policija i druge službe. Nije riječ o izvanrednoj situaciji, a cilj akcije je sprječavanje svih prekršaja i kaznenih djela”, rekla je za Index glasnogovornica karlovačke policije.

Ogromne gužve stvaraju se na cesti Karlovac-Zagreb nakon što je policija zatvorila dio autocestu kod Karlovca te sav promet preusmjerava preko benzinske postaje Draganić. Stvorile su se velike kolone u oba smjera, pa se tako Jutarnjem javio jedan čitatelj koji je od Zagreba do Jastrebarskog putovao čak dva sata.

Na upit Jutarnjeg policija je odgovorila kako je riječ o rutinskoj kontroli kakvu planiraju obavljati svakih 14 dana.

Zaustavljaju vozila i provjeravaju jesu li svi putnici vezani, koriste li vozači kao gorivo nezakonito loživo ulje, drogu, migrante ili uočavaju druge nezakonitosti u vožnji.

Kako javljaju Vijesti.hr, tijekom provođenja akcije u jednom od kamiona otkriveni su ilegalni migranti

Uhićen je i muškarac koji je htio izbjeći kontrolu policije.

Akcija je i dalje u tijeku.

Facebook Komentari