Bandić se ispričao braniteljima zbog Palme: Progutat ću sto žaba ako treba

Na poziv Milana Bandića u Zagrebu je prošloga tjedna, u službenom posjetu, boravio Dragan Marković Palma, kontroverzni bivši gradonačelnik Jagodine, koji je sada predsjednik skupštine tog grada, a bio je blizak s Arkanom.

Zbog toga su reagirali iz Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara.

‘Zgroženi smo činom Bandića koji je u Zagrebu ugostio Dragana Markovića Palmu, predsjednika skupštine općine Jagodina – potvrđenog četnika, Arkanovog potrčka”, priopćili su.

Iz HVIDR-e su u ponedjeljak rekli da se Bandić ”u najmanju ruku, dužan ispričati svima koji su svojom žrtvom doprinijeli slobodi naše države”.

Danas, gradonačelnik Milan Bandić upitan zašto je zvao Palmu te hoće li se ispričati braniteljima, kaže da nije znao kakav je bio odnos Palme s Arkanom. Braniteljima će se ispričati, rekao je i “progutat ću sto žaba ako treba”. Dodao je da što se njega tiče s Palmom je gotovo.

“Prvo da vam kažem da je Domovinski rat završio, drugo – mi smo u Domovinskom ratu pobijedili, i treće – jedine persone non grata u Hrvatskoj su ratni zločinici, o čemu trebaju voditi računa institucije. Što ja trebam razgovarati tko je što radio devedesetih godina, tko je smjenjivao Arkana. Ja to nisam radio”, rekao je Bandić.

“Ja ću, kad su branitelji u pitanju, progutati ne jednu žabu, nego sto žaba. Znao sam da je Palma peterostruki gradonačelnik Jagodine, da je zastupnik u Skupštini sam također znao, ali nisam znao da je bio Arkanu na svadbi i da je Arkanov prijatelj. Oni branitelji koji su prepoznali u tome da je Bandić htio revidirati ono zašto smo se borili, ja im se ispričavam. Ja im se ispričavam, ali nisam napravio ništa za što nisam znao. Ne mogu se ispričavati za ono što nisam znao”, rekao je Bandić.

“Suradnja nema alternative. Ja nemam kompleksa da hrvatski čovjek surađuje sa Srbima. Mi moramo raditi svoj posao, rat je završio, pobijedili smo, zločinci trebaju biti tamo gdje trebaju biti, a ljudi trebaju raditi svoj posao. Da sam znao tko je s kim pio kavu u Jagodini, normalno da ne bih to radio, ali nisam znao. Ja znam gdje sam ja bio, a što se tiče branitelja, ne da ću se ispričati, ispričat ću se sto puta i progutati sto žaba, ali miševima koje ste vi zvali u svoje emisije da popune vaš program, da popljuju Bandića, to ide vama na dušu. Jadne su televizije koje ugošćuju ljude od tog formata, a jadni su i oni koji ih zovu”, rekao je Bandić novinarima na pressici, prenosi N1.

Pukla Palma kemije Bandića i Hasanbegovića: On je jedan divan čovjek, velika perspektiva hrvatske politike; Mene nije Skupština izabrala, već građani, sunčeko moje drago

Facebook Komentari