Šuker srbijanskim medijima otkrio za koga bi navijao u susretu Srbije i Danske; Otkrio i za koga navija u Ligi prvaka kad igra Crvena zvezda

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, ovih je dana boravio u Sarajevu, gdje je održana promocija filma o legendarnom Ivici Osimu. Tamo je dao i intrevju za srbijanske medije.

Bivši hrvatski reprezentativac i najbolji strijelac svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, a sada predsjednik HNS-a dao je intervju za srbijanski Blic.

Crvena zvezda je nakon 27 godina ponovo među nogometnom elitom. Na pitanje prati li rezultate beogradskog kluba, odgovorio je:

“Naravno da pratim i navijam jer je jedini klub iz regije u europskoj eliti. Nema sumnje da je napravljen veliki uspijeh i pomak jer su s naših prostora u Ligi prvaka igrali samo Dinamo, Partizan i Maribor. Zvezda je veliki klub i zaslužuje biti dio Lige prvaka, a svi ovi rezultati, sve ovo okolo ne bi se trebalo uzeti za zlo. Nije sramota od PSG-a i Liverpoola primiti deset golova”, kazao je Šuker.

Govorio je i o uspjehu hrvatske reprezentacije na SP-u u Rusiji. Novinari su ga pitali zna li da je većina stanovnika Srbije navijala za Hrvatsku u finalu Mundijala u Rusiji.

Šukerov odgovor bio je sljedeći:

“Za koga bih ja navijao između Danske i Srbije, ili Bosne i Hercegovine i Švedske? Mislim da je to sasvim normalno za ljude koji vole nogomet. Živjeli smo zajedno, trenirali, igrali… Nogomet je taj koji spaja. Pogledajte i ratove, prvo su se odigrale nogometne utakmice, pa su tek onda na red došli političari. Želim Srbiji i svim reprezentacijama s ovih prostora da se kvalificiraju na velika natjecanja i da dožive sve što je doživjela Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Mi smo se plasirali na 11 velikih natjecanja od ukupno 12, i mislim da je to snaga nogometa.”

Komentirao je i budućnost hrvatske reprezentacije.

“Nisam zabrinut. Teško je, naravno, kada ostanete bez igrača poput Ćorluke, Subašića i Mandžukića, ali kroz povijest je 95 posto reprezentativaca dolazilo kroz naše mlade reprezentacije i to je naša formula uspjeha. Ulažemo u naše mlade igrače, hvala Bogu, ima dosta dobrih nogometnih škola i novi talentirani klinci stalno dolaze. To je naše bogatstvo. Novca ne nedostaje, ali je reprezentaciji Hrvatske potreban stadion od 30.000 mjesta, koji bi se višestruko isplatio i lokalnoj zajednici i državi Hrvatskoj. Nacionalni stadion nam treba. Pogledajte stadion u Budimpešti koji je jedan prekrasan od 25.000 mjesta. Ne treba nam stadion od 50.000-60.000. Novca ima, potrebno je samo napraviti jedan ozbiljan projekt kao što je i kamp FS Srbije u Staroj Pazovi”, kazao je Šuker za sport.blic.rs.

Share This Article