Jandroković najavio lov na unutarnjeg neprijatelja: Treba utvrditi tko je taj koji izaziva prijepore oko tema, poput Istanbuske konvencije, prosvjeda u Vukovaru, pa sad i Marakeškog dokumenta, a oko kojih treba postići politički i društveni konsenzus. Namjerno se izazivaju

Predsjednik Sabora komentirao je u utorak prijepore na relaciji Pantovčak – Zrinjevac, a zbog Marakeškog dokumenta.

Jandroković kaže da je pitanje migracija za RH važno te da ono za zemlju predstavlja sigurnosni izazov. Kaže kako se traže rješenja kojima neće biti ugrožena sigurnost niti ulazak u Schengen.

“Taj dokumet nema važnost i dimenziju koju je dobio ovom raspravom u RH, ali se slažem da je potrebno imati zajednički stav predsjednice i premijera s obzirom da zajedno sukreiraju vanjsku politiku. Taj prijepor nije prvi takve vrste”, kaže.

Jandroković kaže kako je očito da se prijepori oko tema, poput Istanbuske konvencije, prosvjeda u Vukovaru, pa sad i Marakeškog dokumenta, a oko kojih treba postići politički i društveni konsenzus, namjerno izazivaju.

“Tko je taj, koji su to krugovi koji generiraju te vrste prijepora i sukoba oko tema kojima je zajedničko da tema treba imati konsenzus, treba utvrditi”, kaže i dodaje:

“Netko takve sukobe namjerno generira, pokušava izazvati sukobe između predsjednice i Vlade, sada između predsjednice i ministrice vanjskih poslova, treba utvrditi tko to radi, zašto to radi i koje su mu namjere”, kazao je predsjednik Sabora.

Na pitanje na koga konkretno misli, odgovorio je: “Možemo pretpostaviti, ali u ovom trenutku neću o tome govoriti.”

Ministrica vanjskih i europskih poslova komentirala je u utorak u Dubrovniku jučerašnje predsjedničine oštre kritike upućene na adresu ministarstva koje vodi. “Žao nam je vidjeti da nervoza dolazi s Pantovčaka”, kazala je, prenosi N1.

Pejčinović Burić optužila Predsjednicu RH za nervozu s Pantovčaka: Što je prijeporno predsjednici države, to bi bilo važno znati

Facebook Komentari