Evo koliko trebate svaki dan napraviti trbušnjaka da biste imali ravan trbuh

Radite svakodnevno trbušnjake u želji da imate ravan trbuh, a ne primjećujete promjenu? Možda ih ipak još niste dovoljno uradili…

Ravan, čvrst trbuh nije samo estetski privlačan već i pokazatelj zdravlja jer su čvrsti trbušni mišići preduvjet za ispravno držanje i uopće dobar koštano-mišićni sklad. Zbog toga je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba napraviti svaki dan da bi vježbanje dalo dobre rezultate.

Trbušni mišići jedna su od najvažnijih grupa mišića jer nam omogućavaju pravilno držanje pridržavajući zdjelicu i djeluju poput svojevrsne potpore koja drži čitavo tijelo.

Trbušnjaci su najpopularnija vježba za trbuh, a specifičnost izvođenja trbušnjaka je u tome što ova vježba, bez obzira na to koliko često je izvodili, nikada ne postane lagana. Upravo zato želimo izbjeći izvođenje prevelikog broja trbušnjaka pa je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba napraviti dnevno da bi rezultati bili vidljiv.

Odgovor je 30 trbušnjaka, a tome dodajte i podizanje nogu, plank i druge vježbe za učvršćivanje abdomena. Pripazite i na prehranu jer ukoliko se ne hranite zdravo, nijedna vježba neće imati dugoročni učinak.

Ukoliko se budete pridržavali toga, jasno definirane trbušne mišiće vidjet ćete već nakon nekoliko tjedana, a savjetujemo da vam izvođenje trbušnjaka bude svakodnevna ili barem redovita navika.

Vrijedi podsjetiti da je prilikom vježbanja trbušnjaka vrlo važno pravilo poduprijeti glavu i vrat. To činimo tako da prekrižimo prste na potiljku, čime podupiremo glavu i tako štitimo vrat od istezanja. Međutim, ruke nam nikada ne smiju služiti tome da guramo glavu prema naprijed da bismo lakše podigli tijelo.

Također, trbušnjake uvijek treba raditi sa savijenim koljenima i bez podizanja stopala s poda. Stopala vam može pridržavati druga osoba ili ih možete pričvrstiti tako što ćete ih staviti ispod kauča, piše B92.

Facebook Komentari