10 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Radnici 3. maja izlaze na ulice: Plaće za rujan nema, račun je...

Radnici 3. maja izlaze na ulice: Plaće za rujan nema, račun je u blokadi 74. dan

Štrajkaški odbor i radnici riječkog Brodogradilišta 3.maj pozvali su Riječane da im se pridruže na prosvjednom skupu u središtu grada, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske u podne.

Radnici 3. maja u štrajku su od 22. listopada, jer im nisu isplaćene rujanske plaće. Uz to, zabrinuti su za opstanak brodogradilišta i radnih mjesta te traže da im se omogući nastavak proizvodnje, izdvajanje iz Uljanik grupe i pronalazak kvalitetnog i novog partnera.

Podržali radnike 3. maja: Traži se isplata plaća, ostavka Uprave, povrat 500 milijuna kuna pozajmice i izlazak iz Uljanik Grupe
Prosvjednom skupu prethodit će prosvjedni marš brodograditelja, od istočnog ulaza u brodogradilište 3. maj do Trga 128. brigade HV-a.

Kako doznaje dnevnik.hr od Juraja Šoljića, predsjednika Sindikalnog odbora za opstojnost brodogradilišta 3. maj, brodogradilište je u blokadi 74. dan.

Iako su radnici prije desetak dana uputili apel četvorici kooperanata da deblokiraju račun i time spase 3. maj od stečaja, to se nije dogodilo. “Nisu povukli blokadu, no nitko od njih nije pokrenuo stečaj 3.maja. Izgleda da nitko ne želi biti grobar ove tvrtke”, kazao je Šoljić.

Radnici nisu dobili plaću za rujan, navode kako je na takav način nemoguće živjeti i da ih strpljenje napušta. Na prosvjedu u centru Rijeke u znak podrške okupit će se, uz radnike 3.maja, građani, članovi udruga i političkih stranaka.

Najnovije

Još iz rubrike