Petrov o Marakeškom sporazumu: Je li istina ono što govori austrijski premijer Kurz – da se brišu granice između ilegalne i legalne migracije

Most je održao konferenciju za novinare na temu “Doing Business Ekonomsko stagniranje kao posljedica kupljene vladajuće većine”.

“Od 2009. do 2016. inozemne doznake građana Hrvatske koji su se odselili u inozemstvo iznose 16 milijardi eura, a sva inzemna ulaganja u tom periodu iznose 9 milijardi eura”, kazao je čelnik Mosta Božo Petrov. Dodao je kako je 2015. i 2016. na Doing business ljestvici Hrvatska napredovala za 49 mjesta. Otkad je zavladala ‘famozna stabilnost’ i ‘neviđena trgovina u Saboru – pali smo za 17 mjesta. “Prihvatite prijedloge Mosta u saborskoj proceduri i učinite da Hrvatska bude u top 30 i opravdajte povjerenje građana. U protivnom, nemate što raditi na idućim izborima”, poručio je Petrov vladajućima.

Osvrnuo se i na tzv. Marakeški sporazum, globalni katalog mjera za rješavanje pitanja regularnih migracija, koji bi trebao biti prihvaćen u prosincu u Maroku. Dokument je postao predmet političkih prepirki nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkrila da neće sudjelovati na sastanku u Marakešu.

“Je li istina ono što govori austrijski premijer Kurz – da se Marakeškim sporazumom brišu granice između ilegalne i legalne migracije. Na ta pitanja moraju odgovoriti premijer i predsjednica, jer su očito, dobro upoznati s tim. Od njih zahtijevamo odgovore”, poručio je Petrov, prenosi HRT.

Plenkovićev partner HNS oštro po Pantovčaku: Nedopustivo je da se Predsjednica dodvorava huškačima, umjesto da s Vladom sukreira vanjsku politiku

Marakeški sporazum perfidan je dokument, objašnjava Bruna Esih, evo o čemu je riječ

Facebook Komentari