Iskonski strah na groblju Belafuža: Propala u grob i sat vremena zapomagala iz njega

Neobična i zastrašujuća nesreća zadesila je Zadranku Dragicu Vukić (71), piše Novi list.

Naime, prilikom posjeta groblju, pod nogama joj se urušila betonska ploča jedne grobnice i gospođa je upala u raku te tamo ozlijeđena ostala oko sat vremena do dolaska pomoći.

Nesretan događaj zbio se 15. listopada kad je gospođa Dragica posjećivala grob pokojnog supruga.

‘Kad sam sve obavila na grobu krenula sam par koraka unatrag prema susjednoj grobnici i stala kako bi se prekrstila pa krenula dalje. U tom sam trenutku samo osjetila nešto čudno pod nogama i začula pucketanje. Prije nego sam se uopće uspjela pomaknuti ispod mene se otvorila zemlja. Pukla je ploča koja zatvara grob i ja sam upala unutra’, priča kroz suze umirovljenica.

‘Sva sam se natukla, a longetu s noge sam tek jučer skinula. Međutim, i dalje moram mirovati i ne smijem se naslanjati na tu nogu. Da mi nije dobrih susjeda i nećakinje, ja ne znam kako bih. Potpuno sam bespomoćna, a živim sama. Ne mogu si čašu vode dohvatiti, ne mogu kuhati, otići na toalet, u trgovinu… Ništa. O noćima da i ne govorim. Ne mogu zaspati bez svjetla, a i kad zaspem, često se budim. Stalno mi je pred očima ta crna rupa ispod nogu i onaj miris zemlje. Uh, taj miris mi se uvukao u nosnice i ne mogu ga se nikako riješiti. To ne mogu ni opisati. A onaj strah koji sam proživjela zapomažući i čekajući da netko naiđe i da mi pomogne izvući se vani!’, priča uzrujana gospođa Dragica.

Iz groba su je spasili slučajni prolaznici. Srećom primijetila ju je jedna žena.

‘Ta žena je povikala ‘Gospođo, jeste li vi živi?’, a muškarac je samo rekao ‘trči, trči’. On mi je prišao, a ona je otišla po pomoć. Ubrzo su stigla dva zaposlenika s groblja pa su me nekako izvukli. Nije bilo lako jer sam ja teška, a taj otvor je dosta uzak. Odveli su me do njihovih prostorija i tamo polijevali vodom, da mi speru zemlju s lica i ruku, a onda je došla i Hitna pomoć. Svima koji su mi pomogli neizmjerno sam zahvalna, ali sam ogorčena što me nitko iz tvrtke Nasadi, koji su odgovorni za održavanje groblja, nije nazvao da me pita kako sam i trebam li što sve do prekjučer, dakle nakon 12 dana od pada.’

Odvjetnik Frane Grbić predao je prijedlog za osiguravanje dokaza pred Općinskim sudom u Zadru nakon čega će za svoju klijenticu Dragicu Vukić podnijeti i tužbu za naknadu štete koju je zbog pada na groblju Belafuža pretrpjela.

‘Vidjet ćemo tko je odgovoran za taj poklopac koji je pukao. On se nalazi na dijelu kojim se prolazi i prekriven je šljunkom. Kad utvrdimo je li to vlasnik ili tvrtka Nasadi, ići ćemo u parnicu’, kazao je Grbić, piše Novi list.

Facebook Komentari