Hasanbegović izgubio strpljenje s moralnom kaljužom i traži ispriku Bandića zbog Palme: Presložite se u hodu i nastavite s radom. Spasiba

Gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) u ponedjeljak je, u nastavku sjednice zagrebačke Gradske skupštine, od gradonačelnika Milana Bandića zatražio da se Zagrepčanima ispriča zbog prošlotjednog sastanka s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, zaprijetivši napuštanjem sjednice ukoliko isprika izostane.

“U znak prosvjeda zbog ovog gradonačelnikovog moralnog i političkog ispada, Klub Neovisni za Hrvatsku traži gradonačelnikovu ispriku građanima Zagreba, a ukoliko ona izostane napustit će današnju sjednicu Skupštine. Gospodo i gospođe zastupnici iz većine, iz skupštinske oporbe imate kvorum, presložite se u hodu i nastavite s radom. Spasiba”, poručio je Hasanbegović nakon stanke.

Naglasio je kako je Marković Palma, manje od dva tjedna prije nego što će u Zagrebu “prodavati jugoslavensku pomirbenu pozu”, u Jagodini srbijanske generale i admirale proglasio nacionalnim junacima te pravednicima koje je Haag osudio kao nevine žrtve.

“Tko su ti generalski vitezovi kojima se obratio Palma? Među ostalima, general Vinko Pandurević, osuđeni zapovjednik Mladićeve vojske za sudjelovanje u srebreničkom genocidu, general Vladimir Lazarević osuđen za deportacije i zločine nad kosovskim Albancima, i na kraju vukovarski krvnik Veselin Šljivančanin”, rekao je Hasanbegović.

Nakon stanke, Odbor za Statut, Poslovnik i propise donio je mišljenje da stanka koju su zatražili Neovisni nije bila opravdana, jer se radilo o tematici koja nema veze s točkama sjednice Skupštine.

Nakon toga Klub BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, Zelene liste i Narodne stranke – Reformista te Klub zastupnika lijevog bloka zatražio je stanku kako bi razmotrili stajalište Odbora za statut, piše dnevno.hr.

Jučer je Hasanbegović na RTL-u bio žestok oko ponašanja Bandićevog Kluba u Saboru:

Hasanbegović: Ako tražimo utjelovljenje te moralne kaljuže, to je ono što se naziva tzv. Klubom Milana Bandića u Saboru

Facebook Komentari