HNL: Gavranović i Olmo odlučili magloviti derbi u Gradskom vrtu, Gorica izdržala s igračem manje protiv Hajduka

Derbi utakmicu 13. kola HT Prve lige, koja je odigrana uz kulisu guste magle, u Gradskom je vrtu dobio Dinamo protiv domaćina Osijeka (2:0).

Nakon prvog poluvremena, u kojem nijedna momčad nije uputila udarac u okvir vratiju, igra se rasplamsala u nastavku.

Osijek je imao dvije vrlo dobre prilike, no do gola je došao Dinamo, točnije Mario Gavranović u 64. minuti. Osijek je potom pokušavao doći do izjednačenja i bio je vrlo blizu kada je Lončar u 87. minuti pogodio okvir vratiju.

Na drugoj je strani potom okvir vratiju pogodio Dani Olmo, ali je mladi Španjolac u 94. minuti bio precizniji te je golom za 2:0 riješio sve dvojbe.

Ovom je pobjedom Dinamo od Osijeka pobjegao na devet bodova prednosti, dok ispred Lokomotive ponovno ima pet bodova više.

HT Prva liga, 13. kolo: Osijek – Dinamo 0:2 (Gavranović 64., Olmo 90.+4), piše HNTV.

Remi Gorice i Hajduka, domaćin izdržao s igračem manje

Nogometaši Gorice i splitskog Hajduka remizirali su 1:1 u susretu 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Hajduk je imao lijepu priliku osvojiti velika tri boda na teškom gostovanju, no nije iskoristio igrača više tijekom cijelog drugog poluvremena. Naime, u 43. minuti isključen je domaći igrač Igor Čagalj.

Gorica je povela u 14. minuti pogotkom Iyayija Atiemwena, nakon sjajne solo akcije. Izjednačio je Jairo u 32. minuti, a u nastavku Hajduk, unatoč igraču više, nije uspio stvoriti ni žestoki pritisak, ni prave prilike za pobjedu.

Bodovna razlika između Gorice i Hajduka je i nakon ovog susreta ostala istih, velikih deset bodova plusa na strani Velikogoričana.

HT Prva liga, 13. kolo: Gorica – Hajduk 1:1 (Atiemwen 14./Jairo 32.)

Rezultati by SofaScore

Share This Article