Sjeverna Koreja upozorava Trumpa koji misli da često ponavljanje sankcija i pritiska vode do denuklearizacije: Nemoguće je ne nasmijati se tako glupoj ideji

Sjeverna Koreja upozorila je kako bi mogla oživjeti državnu politiku usmjerenu na jačanje svog nuklearnog arsenala ako Sjedinjene Američke Države ne podignu ekonomske sankcije protiv zemlje, javljaju strani mediji.

Ministarstvo vanjskih poslova Sjeverne Koreje priopćilo je kako Pyongyang može vratiti svoju politiku istovremenog napredovanja nuklearne sile i ekonomskog razvoja ako Sjedinjene Države ne promijene svoj stav, prenosi AA.

U priopćenju ministarstva koje je objavljeno u ime direktora Instituta za američke studije, navedeno je kako je “poboljšanje odnosa i sankcija nespojivo”.

“Sjedinjene Američke Države smatraju da često ponavljanje sankcija i pritiska vode do denuklearizacije. Nemoguće je ne nasmijati se tako glupoj ideji”, poručeno je.

Predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in i sjevernokorejski lider Kim Jong-un 27. travnja sastali su se u demilitariziranoj zoni Panmunjom. Krajem summita priopćeno je kako je postignut dogovor o početku pregovora za potpunu denuklearizaciju Korejskog poluotoka i pretvaranje trenutnog primirja u trajni mir.

Facebook Komentari