U minskim poljima uzgajali marihuanu

Policijski službenici PU požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljanina starosti 35, 50 i 54 godine s područja Pakraca i Lipika koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

‘Naime, navedeni su uzgojili preko 200 komada cannabis biljki s ciljem proizvodnje cannabis marihuane poradi daljnje prodaje’, objavila je policija.

Biljke su uzgajali na više lokacija na širem području Lipika u minskim poljima i minski sumnjivim područjima. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretraženo je više obiteljskih kuća i osobnih automobila koje su koristili počinitelji te su tom prilikom pronađeni i oduzeti mobilni aparati, dok je u obiteljskoj kući koju koristi 54-godišnjak pronađeno i oduzeto 55 komada cannabis biljki, a koje su se nalazile u fazi sušenja.

Protiv 35-godišnjaka, 50-godišnjaka i 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava poradi kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ za što je predviđena kazna zatvora od jedne do 12 godina.

Facebook Komentari