19.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako se spasio slovenski surfer: Izašao je na plažu blizu Trsta, ušao...

Kako se spasio slovenski surfer: Izašao je na plažu blizu Trsta, ušao u obližnji kafić i zatražio pomoć

Slovenski surfer isplivao je sam na obalu u Italiji nakon 26 sati provedenih u moru.

Slovenski surfer za kojim se tragalo od ponedjeljka nakon što je nestao u moru ispred Umaga, pronađen je u – Italiji. Tijekom noći i dana, u moru je prešao četrdesetak kilometara.

Talijanski mediji javljaju kako je surfer, nakon 26 sati provedenih u hladnom moru, na obalu izašao sam oko 18 sati. Nakon što je isplivao na plaži Costa dei Barbari, kod mjesta Sistina, udaljenom 19 kilometara Trsta, otišao je u obližnji kafić iz kojeg su kontaktirane hitne službe, piše Il Piccolo.

Hitna medicinska pomoć prevezla ga je u bolnicu Cattinara, gdje mu je pružena liječnička pomoć zbog hipotermije, a u večernjim je satima pušten na kućnu njegu.

Vjetar im pokidao jedra

Podsjetimo, 47-godišnji profesor tjelesnog odgoja Goran Jablanov iz Ljubljane, u ponedjeljak je nestao tijekom poslijepodnevnih sati s prijateljem iz Hrvatske. Krenuli su na surfanje kod svjetionika u Savudriji.

Ubrzo nakon što su krenuli na surfanje, zbog jakog su juga obojica nestali u moru. Snažan vjetar dvojici surfera pokidao je jedra. More se ohladilo od ljeta i njegova temperatura je, prema pisanju slovenskog Dela, 17 stupnjeva.

Hrvat je pronađen u ponedjeljak navečer, a za Slovencem se tragalo koliko je to olujno jugo dozvoljavalo. U potrazi za njima sudjelovali su spasilački timovi iz Hrvatske, Slovenije i Italije. U potragu su, osim ljudi i plovila, bili uključeni helikopteri i avioni.

“Prema svim našim parametrima, preživljavanje po ovim uvjetima i po ovim temperaturama mora je manje od 12 sati”, kazao je Zlatko Carević iz MRCC Rijeka, prenosi dnevnik.hr.

Hrvati se polomili tražeći nestalog surfera Slovenca, on po olujnom jugu od jučer otplivao čak do Trsta

Najnovije

Još iz rubrike