Evo tko je prijetio otkazima u SDP-ovoj stručnoj službi zbog pomaganja Milanki Opačić

Na jutrošnjoj konferenciji za medije Milanka Opačić rekla je, među ostalim, i da su ljudima koji su joj pomagali u njenom radu kao nezavisne zastupnice prijetili – otkazima.

Nakon tiskovne konferencije, doduše neslužbeno, Jutarnji je dobio detaljnije objašnjenje te tvrdnje.

– Prije desetak dana predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk pozvao je djelatnice koje rade u stručnoj službi SDP-ova kluba i rekao im da će dobiti otkaz ako više išta učine za zastupnike koji su napustili SDP – Zdravka Ronka, Miranda Mrsića i Milanku Opačić. Riječ je o tome da su im službenici pomagali u nekim tehničkim stvarima i pripremi saborskih materijala za sjednice – tvrdi izvor Jutarnjeg.

Šef SDP-ova Kluba zastupnika Arsen Bauk osvrnuo se u razgovoru za Jutarnji list na te optužbe.

– Suradnici koji rade u stručnoj službi Kluba zastupnika SDP-a mogu obavljati poslove samo za članove i članice našeg Kluba. I čudim se bivšim članovima i članicama našeg Kluba koji službenike SDP-ovog kluba dovode u neugodnu situaciju tražeći od njih da budu nelojalni stranci i Klubu u kojem su zaposleni. I umjesto da SDP-u vrate svoje saborske mandate, što bi bilo moralno, oni još žele koristiti usluge naše stručne službe i uvlačiti službenike koji rade za tri puta manje plaće od njih u svoje sitne politikanske igre. Dakle, puno je logičnije to što sam ja upozorio službenike nego to što su oni izdali svoje birače i stranku. Mislim da je takvo ponašanje nečuveno i besramno. Suzdržat ću se od neke teže riječi kojom bih okarakterizirao njihovo ponašanje – rekao je Bauk.

Nakon prelaska Milanke Opačić u tabor zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića otvorilo se i pitanje hoće li možda Opačić biti na Bandićevoj listi na izborima za Europski parlament u svibnju 2019. godine ili na njegovoj listi na idućim parlamentarnim izborima.

– Kako stvari zasad stoje Milanka Opačić će nakon 28 godina u politici nakon završetka ovog saborskog mandata napustiti politiku i baviti se nečim što nema veze s politikom. Kaže da ima života i izvan politike – neslužbeno doznaje Jutarnji iz njenog kruga.

Milanka objavila da prelazi Milanu, evo što joj je dao

Facebook Komentari