2.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Dah i duh Superhika u Zagrebu: Skoro otpisali dug sirotim bogatašima, evo...

Dah i duh Superhika u Zagrebu: Skoro otpisali dug sirotim bogatašima, evo što redom kažu

Oprost dugova na hrvatski način, tako bi se mogla nazvati mogućnost koju su u Zagrebu umalo iskoristili i bogataši, piše RTL.

Boban, Zagorec, producent Majetić, tajkuna Kevića… sve jedan imućniji su od drugog. Oni su koji su danas htjeli pričati o svom dugu redom tvrde – sami plaćamo svoje račune. Tako misli i trgovac oružjem Zvonko Zubak.

“Imam jedan dug prema kažem Bogu i ja sam njemu dužan dušu, ništa više. To je sav moj dug koji ja imam, a ako stvarno ima nešto grad prema meni neka danas pošalje račun bit će mu to plaćeno”, kaže Zubak.

Ne samo da nije dužan nego misli da je usluge Holdinga dobrano i preplatio.

“Što se tiče samog smeća ja plaćam 1400 kuna mjesečno. Idemo zadnjih 18 godina pa ćemo vidjet koliko je to novca, a kanta smeća. Sad pitam ja dal’ oni meni žele vratit možda 200 000 kuna, ne znam”, ističe Zubak.

Još veći iznos Holding duguje, tvrdi on, Marijanu Šariću, poznatom kao dobri tajkun iz Sesveta.

“Nikakvih Dugova ja Holdingu ne dugujem, ja sam sve platio Holdingu samo Holding meni duguje. Odnosno gospodin Bandić”, ističe Šarić.

Što vam duguju?

“Ja sam imao jedan dogovor, zgrade sam radio i radio sam cestu na svojoj zemlji i bila je napravljena i dogovoreno sa njima negdje oko milijun i nešto tisuća kuna i oni su nakon 20 i nešto godina naplatili ono šta smo mi dogovorili sa pročelnikom da se prebiju dugovi za komunalne naknade”, jasno će Šarić.

Za sve kaže ima dokumentaciju koja to potvrđuje.

“Dakle, što se tiče nekakvog vašeg privatnog stana, kuće, tvrdite da su svi računi…

“Nula kuna. Sve plaćeno. Sto posto”, poručuje Šarić.

Sve je plaćeno, tvrdi i Zoran Mamić. Samo jedna kuća u Zagrebu ima režije na njegovo ime i danas je, tvrdi, dobio potvrdu da na njegovom imenu nema ni kune duga. Jedini koji priznaje grešku je automobilski as Niko Pulić. Kaže da je čovjek kao i svaki drugi i da i on ima pravo na propust.

“Učinio sam ga što nisam vodio računa da novi vlasnik stana sve prebaci na sebe. Dug od 251 kunu mislim da je opravdan i da sam kriv što nije plaćeno”, kaže Pulić.

Nijednu opomenu ili poziv nije dobio.

“A isto tako mišljenja sam da me je netko trebo i pitat da li ja želim oprost. Ja sam se borio za ovu državu, ja sam puno dao za ovu državu i molim da mi se pošalje dug ja ću ga uredno podmirit”, jasno će Pulić.

A umirovljenici koji iz mjeseca u mjesec redovito i bez dana zakašnjenja od svoje crkavice plaćaju režije – njima nitko nikad nije oprostio, piše RTL.

“Ne znam o čemu je riječ, ali ću ispitati i platiti što treba. Već tri godine sam prijavljen u Švicarskoj tako da se vjerojatno nešto izgubilo u prijevodu. Nisam neki birokratsko administrativni fenomen, ali evo nisam bio obaviješten. Nisu možda mogli doći do mene, ali nema problema ja ću to ispitati i riješiti moj dug”, rekao Zvonimir Boban i dodao:

“Moram priznati da je ovo lijepa stvar što grad radi, koji mogu platiti trebaju platiti pa ćemo to riješiti na opće zadovoljstvo. Sigurno je poznato ljudima da živim u Švicarskoj, neće mi biti nikakav problem rješiti ovu stvar”, poručio je Boban, piše Nova TV.

Ministrica Pejčinović Burić se javila povodom otpisa duga za sirotog supruga koji bi gradio termocentrale

Bandić zahvalio novinarima što su otkrili otpis duga sirotom suprugu ministrice Pejčinović Burić koji bi gradio termocentralu, te ostalim zvučnim imenima i poručio: Otkrijte imena i na državnoj razini

Najnovije

Još iz rubrike