Za Slovencom surferom nastavljena potraga

Jedan od dvojice surfera nestalih u ponedjeljak poslijepodne u moru ispred Umaga, sam je doplivao do obale i pružena mu je pomoć. S obzirom na vremenske prilike na moru, noćas nije bilo moguće tražiti drugoga. Riječ je o Slovencu, za kojim je potraga jutros nastavljena. Pretražuje se područje od Umaga do Novigrada.

Kasno sinoć potraga je prekinuta zbog mraka, ali i velikih valova. Prema informacijama koje smo jutros dobili od Lučke kapetanije u Puli, za slovenskim surferom traga 15-20 osoba, djelatnici Lučke kapetanije, vatrogasci te Gorska služba spašavanja.

Trenutačno se pretražuje obala od Umaga prema Novigradu jer se na more još uvijek ne može isploviti. Čeka se da se stabiliziraju vremenski uvjeti i smire valovi, pa će potraga za nestalim surferom početi s mora. Pokušat će se podignuti i dronovi kako bi se to područje pretražilo i iz zraka.

Nevrijeme je noćas poharalo Jadran. Poplavljene su ulice u mnogim mjestima, a dijelovi Dalmacije i Istre bili su bez struje. U Šibeniku je oštećeno nekoliko automobila, srušeno 26 stabala, a vatrogasci su intervenirali na devet požara, koji su buknuli zbog iskrenja dalekovoda. Vjetar otežava cestovni promet, a jako jugo prekinulo je brojne trajektne i brodske linije zbog čega su mnogi otoci odsječeni od kopna, javlja HRT.

U Istri surfali na divljim valovima posljednji put viđeni ispred umaške luke, jedan navodno pronađen

Facebook Komentari