Kome smeta promjena izbornog zakona: Neradničke prstiće izvan privatnog posla i totalitarne izvan demokracije

Piše: Prof. dr. sc. Kristijan Krkač

Ako se na stranu sukne neugledna nesposobnost ove Vlade RH da izvadi svoje neradničke prstiće iz privatnog posla, preostaje isto takva nesposobnost te iste Vlade RH da izvadi svoje totalitarne prstiće iz demokracije.

Adolescentsko-nasilnička politika podaničkog ponašanja pred jačima u EU i nasilničkog iživljavanja nad slabijima u RH teško da bi bila opravdana čak i da gospodarski pokazatelji RH izdižu s dna, dok je naprasno neopravdana pod robusnim okolnostima. Vrijeme je da ju se pred institucijama EU raskrinka kao skupinu potkapacitiranih neuglednih lokalnih političkih džepara nesposobnih živjeti čak i od te profesije.

Ako se utvrdi kako postoji relevantna razlika između dokumenata zaprimljenih u Saboru RH i dokumenata preuzetih u nadležnom ministarstvu čije ime kao niti ime trenutačnog ministra nije vrijedno spomena, a u svezi inicijative za promjenom izbornog zakona, onda se uopće ne treba gombati s Predsjednikom Vlade koji je bio dubokog uvjerenja kako nadzor uvida u potpise nije bio potreban iz čega u njegovom umu slijedi da nije, s tuzemnim pravosuđem, a još manje s ministarstvom čije ime kao niti ime trenutačnog ministra nije vrijedno spomena nego je nasušno potrebno direktno lobirati u EU i europskim medijima. Ako postoji dokazni materijal, s njime treba pred EU pa neka se mudre glave sramote po Bruxsellesu.

Nadati se kako će drugospomenuto ministarstvo ići protiv sebe samoga i protiv sestrinskog mu prvospomenutog ministarstva kao simbola, oličenja i za većinu država svijeta nedostižnog vrhunca daleko najgore javne uprave naivno je i iracionalno, jer vjerovati bilo što osim to da je u abnormalnim okolnostima postupati abnormalno jedina normalna stvar za učiniti znači vjerovati u privid a vjerovati tako nešto nije racionalna stvar za učiniti.

Ova Vlada treba se suočiti s činjenicom kako nitko protiv nje nema ništa osobno. To komotno može biti skupina privatno dobrih i predanih obiteljskih ljudi sa svojim predivnim njemačkim ovčarima i prijateljima, ali kao fizičke osobe i kao pravna osoba ona je dio predloška, simbola i ikone smeća od upravljanja ovom državom zadnjih 28 ako ne i 100 godina.

P.S.

Nakon 28 godina došli smo do trenutka u kojem bi s tehničkim ministrima financija, gospodarstva i poduzetništva, po mogućnosti stranim stručnjacima svjetskog znanja, iskustva i rezultata, većina koju bi činili lijevi Živi zid, centristički MOST i zamislimo skupina novopečenih desnih konzervativaca koliko god loša bila istovremeno bila kudikamo bolja od najbolje moguće većine koju bi tvorili HDZ, SDP ili realno SDPHDZ. Ulazak u EU podigao je letvicu nužnog i dostatnog, a RH ne samo da ne može preskočiti tu letvicu; ne može ju čak niti dohvatiti vršcima svojih malenih, debelih i masnih prstiju ako stoji na stolcu podno nje.

Facebook Komentari