Kakvi su tjedni u Hrvatskoj? Tipični. Nikakvi. Dno dna

Piše: Prof. dr. sc. Kristijan Krkač

Kakvi su tjedni u Hrvatskoj? Tipični. Nikakvi. Dno dna. Bivši Predsjednik HDZ-a i Vlade RH, vjerojatno cijelog niza drek-na-šibici udruga, saveza, zborova i tko zna čega sve ne osuđen je za ratno profiterstvo. Umjesto da dobije 40 godina, bez golf vikenda niti dana neće provesti u zatvoru. Razglašen je idiotizam o brendiranju Hrvatske pod geslom „Sve u isti koš!“ pri čemu nikome nije palo na um da prvo vidi što hrvatsko već jest brend u svijetu, a što nije pa zatim uvesti brend-totalitarizam „Sve brendirljivo brendirati, a nebrendirljivo učiniti brendirljivim!“ à la Galileo, Hitler da o kulturnom kiču od Staljina do Sadama i ne govorimo.

Predsjednica je načinila iskorak u self-brandiranju udomivši ni manje ni više nego predivnu Kiku i izjavivši pritom kako joj je bila najljepša što je pomalo čudno jer bi razuman čovjek pretpostavio kako će udomiti najneuglednijeg i najneudomljivijeg psa iz sirotišta za razliku od podosta čudne lišenosti informacije o tome bedina li ona svog psa o svom osobnom trošku ili na račun Ureda Predsjednice što bi svakako bilo lijepo za znati. Brodogradilišta koja su prije najmanje 6 ako ne i 26 godina trebala prenamjenu svoje proizvodnje na specijalna plovila koja trebaju vojsci, policiji, hitnoj pomoći, graničnoj službi, GSS-u, ribarima i građanima potrošila su sav novac na upravu koja na slobodi uživa blagodati svog nerada umjesto da služi 40 godina zatvora nakon ekspresnog suđenja.

I kao da to nije dovoljno za ovaj nesretni tjedan i ovaj napaćeni narod, još nas onaj morbidni Molekula plaši s krvavo-crvenim meteo-alarmom koji će vjerojatno značiti istovremeni potop, potres, podizanje razine rijeka i mora i erupciju vulkana koja bi se zbila kad bismo ga imali pri čemu je jasno kako je jedini vjerojatan meteorološki raritet za konac ove i početak sljedeće godine činjenica kako će Zagreb (Dinamo) najvjerojatnije ove godine preskočiti zimu i zakoračiti direktno u proljeće što se nije zbilo punih 48 godina, dok će u Splitu (Hajduku) vjerojatno napadati pola metra snijega i pitanje je hoće li dočekati ljeto u HNL-u.

U međuvremenu smo saznali kako nam je javna uprava među najgorima u EU pa i u svijetu pa niti nije čudno kako se par knjiga s potpisima za referendum zagubilo od predaje, preko vlade, ministarstva do APIS-a zbog čega, ako je slučaj, na stup srama usred Europe i na sva zvona treba dati cijelu vladu selskih politikantskih prekupaca. Saznali smo kako nam sudstvo zdušno kaska za upravom, kako nam se policija teško nosi s 200-tinjak imigranata na granici i još nekoliko neugodnih detalja u uspjesima ove HDZ-ove vlade koja dakako ima svojih zasluga koje pak nisu spriječile 350.000 državljana pri iseljavanju, a tako mi Boga moga neće niti manja koncentracija na afere u javnom prostoru i nasuprot nje na udomljene pse.

Kako je započeto, tako neka se i završi pa smo pri koncu tjedna saznali kako ima Hrvata koji se odlučuju na povratak u domovinu, u konkretnom slučaju po sili zakona i ne bi bilo čudno da uzor tuzemnog biznismena, koje se davno naslikavao s prvim predsjednikom RH, koji je također bio predsjednik HDZ-a, sa suprugom mu i brdom kobasa završi osuđen možda i za ratno profiterstvo i ne provede ni dana u zatvoru umjesto da odleži 40 godina. Eto takvi su tjedni u Hrvatskoj. Tipični. Nikakvi. Dno dna.

Facebook Komentari