Prosvjed u Velikoj Kladuši: Otvorite GP Maljevac; Snimite ulice grada navečer, stanovnici se povukli, a migranti vladaju

U podne je počeo prosvjed u Velikoj Kladuši, s kojeg su vlasnici ugostiteljskih objekata i gospodarstvenici zatražili da se otvori granični prijelaz Maljevac s Hrvatskom.

Poduzetnici, gospodarstvenici Velike Kladuše prosvjeduju zbog velikih gubitaka koje trpe zbog toga što je granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac zatvoren već šesti dan.

Podsjećam vas da je Maljevac jedan od najprometnijih graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini zatvoren već šesti dan. Pitam sve vas ima li zemlje u svijetu u kojoj bi tavo nešto bilo moguće šest sati, a kamoli dana, izjavio je predstavnik poduzetnika Ibrahim Đedović.

Na prosvjedu se okupilo nekoliko stotina građana koji kažu da se njih ništa pita i od mjerodavnih traže da im hitno i bez odlaganja osiguraju osnovna ljudska prava – prije svega pravo na slobodu kretanja ljudi i robe, pravo na rad. Ona su nam uskraćena, istaknuo je jedan od prosvjednika.

Medije pozivaju da snime ulice Kladuše nakon 20 sati kako bi svijet vidio, kažu, da su se stanovnici povukli, a migranti vladaju gradom.

Facebook Komentari