Burno u SDP-u: Evo kako je završilo skidanje glave Davoru Bernardiću na Iblerovom trgu

Ad

Od 87 nazočnih članova Glavnog odbora, za odluku o skidanju Davora Bernardića s mjesta šefa SDP-a je glasovalo 38 članova, a bila su potrebna 44 glasa.

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a, koja je upravo u tijeku, zatražen je opoziv Davora Bernardića s mjesta predsjednika stranke, no taj pokušaj nije uspio.

Nakon burne rasprave članovi GO-a glasali su o tome hoće li prijedlog o opozivu ući u dnevni red. Za uvrštenje u dnevni red bilo su potrebna najmanje 44 glasa, no za tu opciju izjasnilo se tek 38 članova Glavnog odbora.

Komadina pristao biti v.d.?

Prema informacijama koje neslužbeno dolaze do novinara, opoziv je zatražila gradonačelnica Zlatara, Jasenka Auguštan Pentek, no Erik Fabijanić, predsjednik GO-a, usprotivio se da se prijedlog uvrsti u dnevni red, ali je o tome otvorio raspravu.

Predloženo je SDP preuzme Zlatko Komadina kao vršitelj dužnosti na godinu dana. Članovima se obratio i Bernardić koji je, navodno, pozvao Komadinu da se izjasni.

U stanci se pokušala održati sjednica Predsjedništva kako bi se očitovalo o tom prijedlogu. Iako su neslužbene informacije govorile da je ta sjednica i održana, čini se da se to ipak nije dogodilo. Informacije iz SDP-a govore da je Bernardić odbio sazvati sjednicu Predsjedništva.

Također prema neslužbenim informacijama, Komadina je pristao biti v.d. predsjednika stranke, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari