Bauk Todorićeve crne bilježnice kruži saborskim hodnicima, zašto, objašnjava Sinčić

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić prokomentirao je za N1 Studio rast rejtinga stranke te afere vezane uz Agrokor kao i presudu Ivi Sanaderu u slučaju Hypo

Sinčić kaže da je rast rejtinga stranke ukras radu Živog zida, ali da neće mijenjati način rada stranke: “Mi ćemo obaviti sve što smo mislili napraviti u korist građana RH”.

Komenitrao je odluku o izručenju Ivice Todorića hrvatskom pravosuđu.

“Ivica Todorić nije otok, on je tajkun, dijete HDZ-a, duboko umrežen i nema što nije stekao politikom. Pozvao sam ga da povuče sa sobom što više onih koji su mu pomagali da uspije. Da se očisti korupcija, da se riješimo klijentelizma i problema koji se desetljećima vuku. Ako pada, nek’ ne padne sam. Išao je s tezom da mu se sprema političko suđenje. Ne mogu reći da je ili nije tako, ali mogu reći da ne vjerujem Ivici Todoriću. Ako nadzirete hrvatske institucije i podsjećate ih da moraju raditi po zakonu, ponekad znaju napraviti dobar posao. Napredak je vrlo spor, mi iz Živog zida snažno pritišćemo institucije i podsjećamo da izvole napraviti što nisu napravile godinama”, rekao je Sinčić.

Kaže da bi se političari bojati Todorića i onoga što ima dokumentirano.

” Koliko je bilo vlada od devedesetih do danas, ministara poljoprivrede, financija i gospodarstva koji su bili povezani s njime. A osim njih guverneri HNB-a, HBOR-a, HPB-a, Poreznih uprava, državni odvjetnici koji nisu procesuirali kaznene prijave, svi bi se trebali zabrinuti”, rekao je Sinčić.

Dodao je da su banke te koje su rekle ne Todoriću, a da se to nije dogodilo “ova Vlada bi još uvijek podilazila Todoriću i žmirila na kršenje zakona”.

Izjavu Martine Dalić da je prva rekla ne Todoriću Sinčić je nazvao smiješnom i ciničnom.

“Sjetimo se tko je zamijenio Ivana Šukera, mogla je prije desetak godina reći Todoriću ne. Nisu oni borci protiv korupcije, oni bi mu i dalje pogodovali da se nije dogodilo što se dogodilo. Podnijeli smo kaznene prijave zbog novih informacija koje su se pojavile u javnosti, mnogo je ospežnija nego ona prva. Htjeli smo USKOK-u nacrtati gdje su te nepravilnosti budući da ih sami nisu htjeli vidjeti”, poručio je predsjednik Živog zida.

Komentirajući presudu Ivi Sanaderu za slučaj Hypo Sinčić je rekao da je tragično što je trebalo proći trideset godina od počinjenja djela do presude.

Todorić nakon odluke o izručenju: Ja moram dalje u fajt. Ovo me neće zaustaviti, ja ću još jače krenuti naprijed

Facebook Komentari