Zaposlenica HAC-a koja je pijana u Splitu na pješačkom usmrtila djevojku brani se šutnjom, evo što kažu u HAC-u

Karlovčanka Ivana Tena Gotovac Soldić (38) – koja je kazneno prijavljena zbog sumnje da je alkoholizirana s 1,10 promila alkohola u krvi vozeći audi A3 na Poljičkoj cesti u Splitu usmrtila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine te potom pobjegla s mjesta nesreće – na ispitivanju u splitskoj policiji branila se šutnjom.

Učinila je to po savjetu svojih odvjetnika Hrvoja Alajbega i Borisa Miloševića, koji su procijenili da je bolje da iskoristi ovakav način obrane dok ne izvrše uvid u spis i vide s kojim dokazima raspolažu policija i Općinsko državno odvjetništvo.

Zaposlenicu HAC-a koja je prodavala ENC-ove na naplatnoj postaji Dugopolje, a koja to po svemu sudeći neće raditi još dugo, policija je u četvrtak poslijepodne privela na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći.

I tamo se branila na isti način odnosno šutjela je i nije htjela iznositi obranu i odgovarati na pitanja.

Zbog mogućnosti ponavljanja djela određen joj je pritvor u trajanju od mjesec dana, piše Slobodna.

HAC: Nemamo utjecaj na ponašanje svojih djelatnika izvan radnog vremena

Hrvatske autoceste javnosti su poslale priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

S obzirom na medijski interes o djelatnici HAC-a, koja je sudjelovala u teškoj prometnoj nesreći u utorak navečer u Splitu, u ime Uprave i svih radnika HAC-a obitelji tragično preminule studentice izražavamo duboku sućut.

Isto tako naglašavamo da HAC kao niti jedan drugi poslodavac nema utjecaj na ponašanje svojih djelatnika izvan radnog vremena niti je u ingerenciji bilo kojeg poslodavca ocjenjivanje ponašanja izvan radnog vremena, a koje nije u vezi s radnim odnosom.

HAC kontinuirano radi na povećanju sigurnosti prometa, stoga nam je posebno teško kada je naš djelatnik sudionik nesreće sa smrtnom posljedicom, a naročito pod ovakvim okolnostima.

Ukoliko se temeljem daljnjih postupanja nadležnih tijela utvrde okolnosti koje opravdavaju poduzimanje radno-pravnih mjera prema djelatnici, HAC će postupiti sukladno Zakonu o radu i internim aktima Društva.

Pijana vozačica koja je na pješačkom u Splitu ubila studenticu utrkivala se s taksijem?

Facebook Komentari