Ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu bilo je planirano

Ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu bilo je planirano, u četvrtak je rekao glavni državni odvjetnik u Saudijskoj Arabiji.

Kako stoji u izjavi koju je objavila saudijska državna novinska agencija, do tog se zaključka došlo nakon novih informacija koje su otkrili turski istražitelji.

“Javni tužitelj dobio je informacije od turske strane putem zajedničke radne skupine Kraljevine Saudijske Arabije i Republike Turske te se zaključuje kako su osumnjičenici u predmetu Khashoggi planirali svoj zločin”, rekao je državni odvjetnik šeik Suood bin Abdullah Al Mo’jab, prenosi CNN.

Dodao je kako se istraga nastavlja.

Ovaj potez saudijskih vlasti došao je uoči najavljenog brifinga glavne direktorice američke CIA-e Gine Haspel koja bi o razvoju istrage trebala izvijestiti američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Haspel je u ponedjeljak otputovala u Tursku, očito kako bi iz prve ruke doznala do kuda su u istrazi oko novinarova ubojstva napredovali turski istražitelji.

Washington Post u srijedu je objavio kako je Haspel poslušala zvučni zapis Khashoggijevih posljednjih trenutaka u saudijskom konzulatu. Podsjetimo, Khashoggiju se od 2. listopada gubi svaki trag nakon što je ušao veleposlanstvo Saudijske Arabije u Istanbulu gdje je došao kako bi riješio papirologiju potrebnu za vjenčanje sa svojom turskom partnericom, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari