Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Bernardića: Ja sam primio sve stipendije koje se mogu primiti u ovoj zemlji jer sam bio najbolji student

Davor Bernardić prokomentirao je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje pokreće postupak protiv njega jer je završio Cotrugli Business School (Chief Executive MBA) što stoji više od 260.000 kuna i to, po je medijskim istupima plaćeno stipendijom .

“Poštovat ću svaku odluku, ali da mi je netko rekao da će obrazovanje ili stipendija biti razlog za progon u ovoj zemlji, a izvlačenje stotina milijuna kuna iz Agrokora neće biti razlog za progon, ne bi mu vjerovao. Zar vama nije apsurdno da u cijeloj situaciji oko Agrokora, u cijeloj ovoj sagi u Hrvatskoj i pred hrvatskim sudovima, od svih upletenih jedino ja koji sam upozoravao na istinu sam završio na sudu s Ramljakom”, rekao je šef SDP-a.

Dodao je da je bio stipendist Vlade RH i Grada Zagreba, tjednika Nacional te da je kao saborski zastupnik bio stipendist mnogih programa američke i južnokorejske vlade. “Bio sam uvijek tu kad su bila nova znanja i želja za stjecanjem određenih iskustava. Pravo na cjeloživotno obrazovanje postoji kao pravo u Hrvatskoj,ako je to pogreška, ja ću prihvatiti odluku Povjerenstva”, rekao je Bernardić.

Na inzistiranje reportera N1 da nije problem u obrazovanju nego u vrijednoj donaciji, Bernardić je poručio: “Ja sam primio sve stipendije koje se mogu primiti u ovoj zemlji jer sam bio najbolji student”.

Facebook Komentari