Najnovije

Evo što Peruško kaže o zatvaranju poslovnica

Foto: N1

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško komentirao je ovogodišnje rezultate koncerna. “Zadovoljni smo jer izlazimo iz poslova koji nam ne donose profit, zato prihodi padaju”, kazao je.

“Naša vertikala prehrane ostvarila je više od milijardu kuna dobiti u ovih devet mjeseci. Naša maloprodaja, Konzum, ostvarila je više od 250 mil. kuna operativne dobiti. To nam daje za pravo da kažemo da ćemo ovu godinu završiti s dobrim rezultatima”, izjavio je Peruško. Dodao je da trenutačno traju i pripreme za implementaciju i restrukturiranje.

Govoreći detaljnije o koracima u maloprodaji, Peruško je kazao da je sa zatvaranjem poslovnica gotovo.

“Ostali dijelovi kompanije djeluju pozitivno. Imamo još jako puno prostora za poboljšanja koja su vezana za unutarnje efikasnosti. Na tome ćemo raditi”, dodao je Peruško.

Istaknuo je i da je budućnost Agrokora na neki način definirana i u samoj nagodbi.

“Ono gdje ima prostora i na što ćemo se fokusirati je da standardiziramo svoje interne procedure. To je vertikala same maloprodaje koja ostvaruje preko 4,5 milijarde prihoda. Vertikala prehrana ima izvrsne brendove. Oni su se pokazali da su sposobni nositi se na tržištu, da imaju jako dobre tržišne udjele. Ono gdje imamo prostora u toj vertikali je mogućnost da tu bazu iskoristimo za izvoz. Naša treća vertikala je poljoprivreda. Agrokor je najveći poljoprivredni proizvođač u Hrvatskoj. Ima preko pola milijarde eura prihoda. Ono gdje moramo raditi na srednjoročnom dijelu je da se fokusiramo na dva ili tri segmenta na kojima moćemo biti značajn europski igrač, jer u lokalnim uvjetima nemamo mogućnost da nastavimo dalje”, kazao je među ostalim izvanredni povjerenik za Agrokor HRT-u.

Facebook Komentari