VIDEO Mamić: Ne želim pred hrvatske sudove, tužiteljstvo radi po naputcima UDBE i KOS-a odnosno bivših vojnih tužitelja

Zdravko Mamić za N1 je kazao nije bjegunac od zakona, jer ga je presuda zatekla na službenom putu u Bosni i Hercegovini.

“Strogo formalno pravno, ja nisam bjegunac, zatekao sam se. Do trenutka izricanja presude ja sam bio u BiH. To što sam ostao, to može sad zvati kako tko hoće”, istaknuo je gosutujući u emisiji Večernji studio.

Tvrdi da mu je podmetnuto od ljudi koji su htjeli doći na njegovo mjesto, te da je cijeli život poslovao pošteno, dodavši da ga niko ne tereti za štetu u državnom proračunu.

“Ja sam za hrvatsku državu otišao u Europu i oteo i donio 500 milijuna eura. Tih 500 milijuna eura je sad u Hrvatskoj. Sad oni troše taj novac koji sam donio. Zamislite situaciju, otišao na tržište Europe i donio 500 milijuna eura, a onda ti lopovi unutar sustava kradu i saniraju Uljanik i hrvatske banke”, naglasio je za N1.

Mamić je potvrdio da je bio simpatizer HDZ-a, ali kaže da nikad se nije bavio politikom i bio član jedne stranke.

Pojasnio je i da novac od transfera Luke Modrića dobio temeljem građanskog ugovora.

“Bio sam investitor u mlade igrače i ima sam privatni građanski ugovor s Modrićem, a Modrić je imao ugovor s klubom. Modrić kad je otišao dobio je svoj novac, a onda je svoj novac podijelio sa mnom temeljem građanskog ugovora. Tih 58 milijuna kuna iznio sam preko igrača. Ja tvrdim da ili smo svi supočinitelji ili nije nitko”, kategoričan je Mamić.

Kaže da ne želi ići to dokazivati pred hrvatskim sudom, jer tužiteljstvo radi po naputcima UDBE i KOS-a odnosno bivših vojnih tužitelja.

Upitan kakav bi ovo bio svijet kad bi svi iz osobnog kuta komentirali presude, Mamić tvrdi da je on za to da se provodi zakon.

“Nikad u životu nisam dobio ni opomenu. Ovo je politički progon. Ovo je jedna mafija u tužiteljstvu i sudstvu, koja je napravila jednu političku presudu i rade po diktatu politike”, istaknuo je.

Mamić kaže da iako je njegova imovina blokirana, on dobro živi u Međugorju.

“Imam dovoljno za hranu i da čak budem i human. Kupio sam stan jednom dečku u kolicima u Međugorju, prije tri mjeseca, Nikad to nisam rekao, ali vi me vučete za jezik”, kazao je u razgovoru s Emelom Burdžović

Komentirao je i svoje konflikte s medijima, kazavši da ne misli da je to normalan način komunikacije, ali da su ti novinari zaslužili da ih napadne jer su lagali o njemu.

Pogledajte cijelu emisiju.

Facebook Komentari