Previd u liječenju: Dubrovačka bolnica ovršena za gotovo milijun kuna

Zbog nesavjesnog liječenja pacijenta, kojem prebivalište nije u Hrvatskoj, u Općoj bolnici Dubrovnik, zagrebački Županijski sud potvrdio je ovršnu presudu tamošnjeg Općinskoga građanskog suda kojom je ovršna presuda postala pravomoćna.

S kamatama i ostalim troškovima, iznos ovrhe popeo se na 970.529,58 kuna, a valja reći da je iznos u cijelosti ovršen s računa bolnice koncem rujna ove godine.

Ovrhu je potvrdio ravnatelj dubrovačke Opće bolnice dr. sc. Marijo Bekić.

“Stručno povjerenstvo bolnice zaključilo je da nije napravljen previd pri liječenju konkretnog pacijenta i uopće nemam razloga sumnjati u taj nalaz. Ravnatelj sam tek dvije i pol godine i kad se to dogodilo, nisam bio u tijeku s detaljima konkretnog slučaja. Ovrha se u konačnici nije odrazila niti će se odraziti na liječenje naših pacijenata, a jedine vidljive posljedice bit će pomicanje termina isplate veledrogerijama kao dobavljačima lijekova. Kao kirurg traumatolog koji, jednako kao i moji kolege, redovito dežuram, često sam u situaciji u djeliću sekunde donositi odluke o kojima ovisi život i zdravlje pacijenta. To je jedan od izazova časnog poziva liječnika koji čine sve da opravdaju stečeno povjerenje javnosti u njih”, rekao je Bekić Slobodnoj Dalmaciji.

Facebook Komentari