Iz tračnica iskočio vlak sa 68 putnika, uzrok je izgleda malo teži nemar radnika koji je mogao uzrokovati mnogo poginulih

U vlaku je bilo 68 putnika, no nitko nije ozlijeđen, kažu u Hrvatskim željeznicama, piše RTL.

Brzi vlak iskočio je iz tračnica u mjestu Prikraj između Dugog Sela i Vrbovca jutros u 7.30 sati. U vlaku se nalazilo 68 putnika, doznaje RTL u HŽ-u, no srećom, ozlijeđenih nije bilo. Vlak je vozio na relaciji Zageb-Osijek, a oštećene su prednje dvije osovine.

Putnici su vlakom prevezeni do Dugog Sela, a od tamo autobusima do Križevaca jer je na tom dijelu pruga u remontu. U Križevcima su opet sjeli u vlak koji ih je prevezao dalje do Koprivnice i Osijeka.

“Putnici su autobusima i vlakovima prevezeni na svoja odredišta”, rekla je za Vijesti.hr Sanja Vučić iz HŽ Infrastrukture.

Oštećeno je čak 300 metara pruge, a promet će biti obustavljen do ponedjeljka u 5 sati. Uzrok nesreće nije poznat, objavit će ga policija koja je provela očevid.

Međutim, indikativno je da je dionica pruge na kojoj se dogodila nesreća u kojoj samo pukim slučajem nitko nije ozlijeđen bila u remontu te je puštena u promet jutros u 7 sati. Prema za sada neslužbenim informacijama, netko je od radnika ostavio šinu na pruzi.

“Naletio je očito na neku tračnicu koja je bilo istovarena. Počelo se tresti, ljuljati… Nije bilo baš ugodno,” kazao je muškarac koji je bio u vlaku koji je izletio s tračnica kod Vrbovca.

“Iskre su frcale i smrdilo je jako. Osjetio se palež. Nismo znali kad će doći po nas. E onda je strah proradio za jedno pola sata, kad sam shvatila što se dogodilo…Morala sam popiti dvije tablete za smirenje i jednu za srce. Za ovo bi stvarno netko trebao odgovarati”, ispričala je gospođa koja je bila u vlaku dodajući da je čula da je strojovođu odvezla hitna.

“Vlakovi stalno kasne, putnici su frustrirani”

Neki od građana, koji putuju vlakom na navedenoj relaciji, počeli su nakon nesreće ostavljati komentare na društvenim mrežama. Tako se javio i Patrik koji kaže da svaki dan putuje iz Koprivnice u Zagreb.

“Netko od radnika koji rade na pruzi navodno je ostavio šinu na tračnicama. Ovo je samo kulminacija užasnog pružanja usluga i poslovanja od strane HŽ-a. Vlakovi skoro svakodnevno kasne i putnici su frustrirani. Vjerujte mi ja to jako dobro znam jer svakodnevno putujem vlakom iz Koprivnice u Zagreb”, naveo je Patrik na Facebooku.

Facebook Komentari