Policija na tragu rješenja smrti Ante Firića kojeg su na autocesti smrskala tri automobila: Misterij izgleda da nije tako velik, evo o čemu je riječ

Ante Firić (27) iz Splita, koji je u noći na utorak poginuo pretrčavajući autocestu kod Ivanić Grada, prema dosadašnjim nalazima policijske istrage ipak nije bio žrtva kaznenog djela.

Naime, kako je policija dosad utvrdila, Firić je s dvojicom prijatelja putovao prema Osijeku, gdje su navodno namjeravali kupiti automobil, da bi u jednom trenutku između njih počela svađa koja je rezultirala time da su Firićevi prijatelji zaustavili automobil te je on izašao, a oni nastavili put. Međutim, Firić je tada počeo pretrčavati autocestu kako bi prešao na drugu stranu, no tada su na njega naletjeli automobili koji su ga redom gazili dok ga nisu usmrtili, piše Jutarnji list.

Kako se neslužbeno doznaje, kriminalistička policija je odmah nakon nesreće počela rekonstruirati posljednje sate njegova života zbog vrlo čudnih okolnosti zbog kojih se Firić, poznat po prijavama zbog nekoliko kaznenih djela s elementima nasilja, našao na pustom dijelu autoceste u 5.40 sati ujutro. Ubrzo je, međutim, otkriveno da je policija ranije te noći već bila pozvana zbog problema s Firićem i da su je pozvali njegovi prijatelji s kojima je putovao u Osijek.

Incident

Naime, jedan od Firićevih suputnika nazvao je policiju dok se s Firićem i još jednim suputnikom nalazio na parkiralištu Inine benzinske pumpe Ježevo-jug, dakle nekoliko kilometara prije mjesta na kojem će sat poslije Firić smrtno stradati. Firićev poznanik nazvao je policiju s te benzinske postaje oko 4.15 sati ujutro, tražeći intervenciju jer je Firić navodno postao nasilan. “Ne može se s njim izaći na kraj”, rekao je poznanik.

Međutim, kada je policijska ophodnja na poziv došla do benzinske, Firić se već bio primirio. Policajci su svu trojicu legitimirali, a kako nije bilo nikakva razloga za postupanje, policajci su otišli.

S Firićem su tada bili njegov poznanik D. P. iz Splita i još jedan muškarac iz Zagreba. D. P. je također više puta evidentiran u policijskim evidencijama u pravilu zbog istih djela kao i Firić, a riječ je o sudjelovanjima u tučnjavi i nasilničkom ponašanju. U ljeto 2016. godine Firić i D. P. su zajedno evidentirani zbog tučnjave ispred jednog lokala u Ulici Stanka Vraza u Splitu gdje su se Firić, njegov brat i D. P. sukobili s trojicom braće, od kojih je jedan uboden nožem. Za taj događaj Firićevu bratu i D. P. još uvijek traje postupak pred sudom u Splitu.

Nakon incidenta na benzinskoj Firić, D. P. i njihov suputnik su, prema svemu sudeći, nastavili put prema Osijeku, ali nakon nekoliko kilometara, čini se, ponovno je u automobilu između njih izbila svađa te je ili Firić tražio da napusti automobil ili su, pak, oni to tražili od njega. Bilo kako bilo, automobil se zaustavio na ugibalištu i Firić je izašao, a oni su nastavili vožnju autocestom.

Istraga još traje

Firić je tada krenuo pretrčavati autocestu, najvjerojatnije kako bi s druge strane zaustavio neki automobil te se vratio prema Zagrebu. Međutim, nakon što je uspješno pretrčao jednu traku, onu u smjeru istoka, na drugoj su traci na njega naletjela tri automobila.

Međutim, policija je u četvrtak još uvijek bila “zakopčana” po pitanju konačne rekonstrukcije događaja koji su doveli do Firićeve smrti te je Jutarnjem listu rečeno da se izvidi o događaju još uvijek provode u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Velikoj Gorici.

Bio rastrojen zbog teške ozljede glave?

Premda policija još sve utvrđuje, prema preliminarnim nalazima istrage te osobito u kontekstu Firićeva ranijeg ponašanja na benzinskoj pumpi, čini se da je on sam poželio napustiti auto i vratiti se u smjeru Zagreba. Zašto je to točno napravio te kako je dospio u stanje rastrojstva zbog kojeg su i njegovi prijatelji sat vremena prije nesreće zatražili pomoć policije, Jutarnji nije uspio doznati.

Je li u trenutku smrti bio pod utjecajem droge ili alkohola, također će se tek naknadno utvrditi jer je zatraženo Firićevo toksikološko vještačenje. Međutim, njegovu rastrojstvu navodno bi mogla kumovati i teška ozljeda koju je krajem prošle godine zadobio u tučnjavi u Beogradu, kada se s još petoricom Splićana našao u sukobu navijača Partizana i Crvene Zvezde. Firić je tada bio vrlo teško ozlijeđen te je zaradio tešku ozljedu glave zbog koje je gotovo umro, piše Jutarnji.

Policija sumnja da je Ante Firić možda izbačen iz automobila na autocesti, pa su ga smrskala čak tri vozila

Jedan od splitskih huligana, koji je zbog nereda bio u Beogradu u zatvoru, poginuo prelazeći autocestu; Pregazila ga čak tri automobila

Facebook Komentari