Bernardić o obljetnici Vlade: Vidjeli smo dvije godine nečinjenja, anemičnosti, afera, dvije godine bez reformi i dvije godine političke korupcije

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je dvije godine predsjedanja Andreja Plenkovića Vladom RH.

“Vidjeli smo dvije godine nečinjenja, anemičnosti, afera, dvije godine bez reformi i dvije godine političke korupcije. Plenković pokušava kupovnom ruku u Saboru održati svoj premijerski stolac tako da ga podržavaju optuženici za kaznena djela”, poručio je Bernardić.

Kaže da je najveća afera u dvije godine Plenkovićeve vladavine grupa Borg jer su “Plenkovićevi savjetnici iz Hrvatske izvukli stotine milijuna kuna”. Pitao je što po tom pitanju radi DORH i štite li najviše državne dužnosnike i samog predsjednika Vlade.

“Što po tome radi DORH, što radi Državni odvjetnik, štiti li najviše državne dužnosnike i samog predsjednika Vlade?”, pitao je šef SDP-a.

Osvnruo se i na presudu Milanu Bandiću za aferu štandovi.

“Bandić je osvojio samo jednog zastupnika, sad ih ima deset. Ako to nije politička trgovina i kupovanje zastupnika, ne znam što je. Što se tiče konkretnog slučaja, ne mogu to komentirati. Očekujemo da pravosuđe i sudovi pokažu da su tu za građane i da su spremni kažnjavati kriminal i korupciju. Pravosuđe mora egzistirati neovisno od bilo kakvih izbora, pritiska, i mora vratiti povjerenje u institicuje. Mnogi ljudi odlaze iz RH jer su izgubili povjerenje u pravosudni sustav”, poručio je Bernardić, prenosi N1.

Facebook Komentari