Zašto su muškarcima neke žene nepoželjne za vezu

Društvene zahtjevi su puno veći za muškarce, nego za žene. Od njih se očekuje da zarađuju dosta kako bi uzdržavali svije obitelji, moraju biti jaki, snalažljiviji, smireniji…

Kada je ljubav u pitanju, tu postoji mnogo faktora koji na nju mogu utjecati. Od fizičkog izgleda i prvog dojma, do ponašanja, razmišljanja i načina na koji razgovaramo možemo nekoga privući i i zadržati, međutim, često se događa da baš one žene za koje mislimo da mogu imati sve muškarce na ovom svijetu zapravo i nemaju toliko sreće u ljubavi. Onda se pitamo kako je to moguće i zašto muškarci ‘nemaju oči’ kad je takva osoba u pitanju.

Istraživanja pokazuju da se mnogim muškarcima nikako ne sviđaju žene koje izgledaju kao da često mijenjaju raspoloženje.

Također, žene koje forsiraju brak su nepoželjne u očima muškog svijeta. Ako se žena želi udati i forsira svog partnera na taj korak, ona može uplašiti i osobu koja zaista želi jednog dana imati obitelj. Ako je u pitanju žena kojoj je cilj udati se, ona će na prvom sastanku u muškarca gledati kao “materijal” za brak, a ne kao osobu. Muškarci s druge strane biraju ženu za brak samo ako su sve stvari na svom mjestu.

Žene koje kompliciraju stvari su im također nezanimljive. Mnoge žene teže ka tome da budu dramatične i da “čitaju između redova”, čak i kada za to nema potrebe. Postoji razlika između načina na koji žene i muškarci razmišljaju. Većina muškaraca imaju čisto i logično razmišljanje, dok žene previše obraćaju pažnju na nepotrebne detalje. Naravno, ako žena smatra da nešto nije u redu, bolje bi bilo da iskoristi frazu poput “mislim da nešto ne valja” ili slično, umjesto da radi scene i nepotrebnu dramu.

Nepoželjne su i one žene koje stalno nešto zahtijevaju. Društveni zahtjevi su mnogo veći za muškarce, nego za žene. Od njih se očekuje da zarađuju dosta kako bi uzdržavali svoje obitelji, moraju biti jaki, snalažljiviji, smireniji… Ipak, neke žene su spremne od partnera partnera tražiti mnogo stvari, bez razmišljanja o tome da li on to ima i da li može.

Žene koje žive u svijetu snova su također nepoželjne većini muškaraca. Holivudske drame i crtani filmovi o princezama i prinčevima su mnogim ženama promijenile shvaćanje o odnosima i ljubavi. To su čisti klišeji. To ne znači da realne osobe imaju više šanse u pronalaženju ljubavi, jer parovi trebaju sanjariti zajedno. Najbitnije je imati osjećaj prema nekome, a ne prema onome što on ima.

Malo tko želi i žene koje same prave planove.Termin ‘jaka i nezavisna žena’ se sve češće ne odnosi na one dame koje su zaista psihički (i fizički) jake da iznesu sve životne probleme same, već na one koje non-stop kritiziraju ponašanje muškarca, njegove slabosti i neodlučnost. Kao i mi, i muškarci vole biti ponosni i biti dio veze u kojoj će biti poštovani u istoj mjeri, piše superzena.net.

Facebook Komentari