U kombi vozilu prevozio više od 300 kg marihuane

Jučer 17. listopada prilikom pojačanog nadzora prometa putnika i vozila na autocesti A-1 na nadzornom punktu odmorišta Modruš u smjeru Zagreba, a u cilju podizanja opće razine sigurnosti, preveniranja i sprječavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela zaustavljeno je kombi vozilo nizozemskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin. Tom prilikom u prtljažnom prostoru pronađeno je ukupno 307,09 kg suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo.

Ujedno, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, zbog isteka važenja prometne dozvole, upravljanja vozilom bez sklopljene police osiguranja u prometu i oštećenja registarskih pločica protiv 36-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog. Nadalje, zbog prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, a zbog upravljanja vozilom stranih registarskih oznaka za koje nije plaćen poseban porez, nadležnoj Carinskoj upravi bit će upućena obavijest.

U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Navedene rezultate na izvanrednoj konferenciji za medije koja je održana danas u prostorijama Policijske uprave karlovačke prezentirao je voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković, piše MUP.

Share This Article