SDP izgubio još jednog saborskog zastupnika, Plenkovićeva klupa za rezerve sve duža

Saborski zastupnik SDP-a i donedavni predsjednik županijske organizacije te stranke u Varaždinskoj županiji, Mario Habek, podnio je ostavku na članstvo i nakon 20 godina više nije njen član.

Na konferenciji za novinare danas je obznanio da mu, s obzirom da nakon unutarstranačkih izbora na županijskoj razini i izbora vodstva, za koje je napomenuo više puta da ga ne priznaje, ne preostaje ništa drugo nego napustiti stranku. Dodao je i da je jedan od razloga što je aktualno županijsko vodstvo pokrenulo njegovo isključivanje iz stranke te ne vidi nikakvu mogućnost daljnje suradnje.

“Nakon toliko godina provedenih u stranci to nije bila laka odluka no s obzirom na sve što sam nabrojio to je jedino rješenje za mene i stranku. Današnji SDP nije stranka u kakvoj želim biti i kakva je bila u vrijeme Milanovića”, kazao je Habek a prenosi aktualno.hr.

Kazao je kako će u Saboru biti nezavisni zastupnik i da zadržava mandat. Vijećnički mandat u Županijskoj skupštini ostaje zasada SDP-u no, rekao je da ne zna što će biti za godinu dvije.

Na upit hoće li u Saboru podržavati zakonske prijedloge Vlade rekao je da su članovi SDP-a i do sada mnoge zakone koje je predložila Vlada podržali.

“Svi oni zakonski prijedlozi koji će ići za dobrobit građana Hrvatske, odnosno 3. izborne jedinice, u konačnici građana Varaždinske županije iz koje dolazim i koji su me birali, naravno da ću podržati”, odgovorio je Habek.

U saboru je tu vijest objavio predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, odgovarajući SDP-ovcu Gordanu Marasu, koji je HDZ prozvao da mu većinu održava zagrebački gradonačelnik Milan Bandić novcem stanovnika Zagreba.

Facebook Komentari