Oko mogućeg ubojstva novinara u saudijskom veleposlanstvu u Istanbulu oglasio se i Trump

Američki mediji tvrde da je novinar Jamal Khashoggi, kojem se gubi svaki trag nakon što je ušao u saudijsko veleposlanstvo u Istanbulu, ubijen u zgradi veleposlanstva te da je njegovo tijelo potom izrezano u komade.

Tijelo nestalog novinara Jamala Khashoggija izrezano je u komade nakon što je ubijen prije dva tjedna u saudijskom veleposlanstvu u Istanbulu, javlja CNN pozivajući se na turske službene izvore.

Te su tvrdnje objavljene nakon što su turski istražitelji devet sati pretraživali saudijsko veleposlanstvo u ponedjeljak navečer.

Uvjereni su da je Khashoggi ubijen u veleposlanstvu 2. listopada, nakon što je došao po dokumente koji su mu bili potrebni za vjenčanje sa svojom turskom zaručnicom Hatice Cengiz. Saudijska Arabija je isprva tvrdila da je Khashoggi živ napustio zgradu njihovog veleposlanstva, no Cengiz ga, nakon što je otišao u veleposlanstvo, više nije vidjela.

Oglasio se i američki predsjednik Donald Trump koji je na Twitteru napisao da će rezultati istrage biti poznati vrlo brzo.

“Upravo sam razgovarao sa saudijskim princom koji tvrdi da nema saznanja o događajima u njihovom veleposlanstvu u Turskoj. Tijekom našeg razgovora on je bio s državnim tajnikom Mikeom Pompeom i rekao mi je da je već započeo cjelovitu istragu o tom pitanju”, napisao je Trump, dodajući da će se odgovori znati uskoro.

CNN je objavio da su vidjeli kako ju u ponedjeljak, prije turskih istražitelja, u glavnu zgradu veleposlanstva ušla ekipa za čišćenje, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari