Prelazi li Stevo Culej u Neovisne za Hrvatsku, evo što kaže Bruna Esih

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej naznačio je moguć transfer u Klub Neovisnih za Hrvatsku. Na pozive ne odgovara, a šefica NZH Bruna Esih otkrila nam je da je Culej dobrodošao, ali da o prelasku nisu razgovarali.

Uoči prosvjeda u Vukovaru, Stevo Culej u emisiji Bujica poslao je poruku da je moguće da će promijeniti politički dres i u Saboru se pridružiti Klubu Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića.

U petak, dan uoči prosvjeda, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković na pitanje o mogućim sankcijama za HDZ-ovce koji odu na prosvjed tek je kratko odgovorio: ”Vidjet ćemo.”

Culej je porukom da ima drugu opciju, poslao poruku šefu stranke, ali i ispitivao teren. Baš kao što je i predsjednik Vlade, za odluku o mogućim sankcijama, iščekivao epilog vukovarskog prosvjeda. Culej je jedini HDZ-ov zastupnik koji se pojavio na vukovarskom prosvjedu, a Plenković je odmah u nedjelju poručio da sankcija neće biti.

Culej se ne javlja na pozive dnevnik.hr-a, a izgledno je da je odustao od prelaska jer će njegov odlazak u Vukovar proći bez posljedica. Poštedjet će ga unatoč tomu što se oglušio na preporuke vodstva stranke. Osim što je prosvjed prošao mirno, jedan od razloga izostanka sankcija je i što bi Culejovim odlaskom HDZ u Saboru spao na minimalnih 76 ruku.

”Nismo vodili razgovore, ali zbog naše svjetonazorske bliskosti, logično je razmišljanje Culeja”, komentirala je za DNEVNIK.hr predsjednica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih. Na pitanje je li Culej dobrodošao u Klub rekla je da cijene njegov ratni put, ali i rad i zalaganje.

”Spremni smo na razgovore, ali Culej je zasad član HDZ_a i član Kluba HDZ-a”, zaključila je Esih.

VIDEO Saborski zastupnik HDZ-a Culej otvoreno o zločinima i prosvjedu u Vukovaru: Mi se za ovakvu državu nismo borili, ispalo je nakaradno

Facebook Komentari