Policija o uzroku nesreće na Turnju u kojoj je stradalo dijete

Policija je objavila informacije o nesreći u kojoj je smrtno stradao desetogodišnji dječak nakon što je u karlovačkoj četvrti Turanj na njega naletjelo teretno vozilo. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zaključeno je da uzrok nesreće nije bila neprilagođena brzina, piše HRT.

Podsjetimo, dječak je poginuo u petak na pješačkom prijelazu u najprometnijoj četvrti u Karlovcu. Zbog nesreće jučer su prosvjedovali stanovnici. Nesreća se dogodila u 16.20 sati.

“Policija je provela kriminalističko istraživanje, među ostalim to kriminalističko istraživanje obuhvatilo je pregled videosnimke koja postoji s obližnje pekare, a isto tako je prikupila iskaze svjedoka očevidaca te je utvrđeno da se nesreća dogodila uslijed nepropisnog i neopreznog prelaženja djeteta biciklom preko kolnika ceste, u trenutku kada je vozač vozila teretnog vozila prelazio preko pješačkog prijelaza i ispred kojeg se prethodno zaustavio kako bi propustio pješake. Isključuje se bilo kakva neprilagođena ili nepropisna brzina kretanja vozila kao uzroka prometne nesreće”, rekao je Darko Bratić, načelnik PU karlovačke na novinskoj konferenciji.

Facebook Komentari