Nakon Dina Merlina i Letu štuke izbacili Amara Češljara

Bosanskohercegovački glazbenik Dino Merlin u nedjelju je promptno otkazao suradnju svom bubnjaru Amaru Češljaru, reagirajući na njegov komentar na jednom od sarajevskih portala. Podsjetimo, Češljar je komentirao da bi ‘poslao tenk’ na Hrvate koji su u Mostaru prosvjedovali protiv Željka Komšića, izabranog člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda.

– Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke glazbenog suradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro – stoji u reakciji Dine Merlina.

Nakon njega na Facebooku su na službenoj stranici regirali i poznati glazbenici Letu štuke čiji je Češljar dosad bio član.

– Šokirani smo i zatečeni izjavom našeg bubnjara Amara Češljara i ovim putem se ograđujemo od nje. Primorani smo mu otkazati suradnju zbog svega što u toj izjavi stoji. Takav govor nije ni u primisli naš stav niti sadržaj naših pjesama. Upravo suprotno. To znaju svi poštovatelji naše muzike. Svi protesti ili izjave koji ne šire govor mržnje i ne ugrožavaju javni red i mir su legitimni i demokratski. Suprotan stav nikad nećemo podržati. Širimo mir i ljubav jer nam je to prijeko potreban lijek – napisali su.

Dino Merlin otjerao bubnjara zbog skandaloznih izjava da bi poslao tenk na Hrvate

Share This Article