Zekanović: Je li možda došao Kuščević pa potpisao svog mrtvog rođaka, ja to ne znam. Ako padne Istanbulska konvencija, pada i Plenković i zato je Kuščević u strahu

Neslužbene informacije koje su sinoć objavili pojedini mediji, a prema kojima nije prikupljen dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma o izmjeni izbornog zakona i Istanbulskoj konferenciji, danas su bile top-tema na saborskim hodnicima.

Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović osvrnuo se na informacije kako nije prikupljen dovoljan broj potpisa jer su mnogi od njih krivotvoreni.

“Ljudi koji su radili na prikupljanju potpisu časni su i to su radili su skladu sa zakonom. Kuščević je rekao da je sve pod strogim nadzorom i da je procedura sigurna, a sada je rekao da treba vidjeti što radi APIS. Mislim da to dovoljno govori”, kazao je Zekanović.

“Ako padne Istanbulska, pada i Plenković”

Na pitanje bi li podržavao referendum ako se utvrdi da su potpisi krivotvoreni, Zekanović poručuje:

“Je li možda došao Kuščević pa potpisao svog mrtvog rođaka, ja to ne znam. On će pokušati s osporavanjem legitimne volje građana. Ako padne Istanbulska konvencija, pada i Plenković, a Kuščević to zna. Procedura nije završena i Kuščević se očito nije dogovorio s Plenkovićem”, kazao je Zekanović, prenosi dnevnik.hr.

SDP-ov Gordan Maras pozvao je ministra uprave Lovru Kuščevića da što prije kaže koliko je skupljeno potpisa.

“On to mora reći, a ne da se to kiseli tjedan dana. Ne podržavam referendumska pitanja, ali građani imaju pravo znati koliko je potpisa prikupljeno i hoće li biti referenduma ili ne”, kazao je Maras.

Sam ministar uprave Lovro Kuščević uoči današnje sjednice Vlade poručio je da procedura provjere potpisa još traje.

“Kontrola prikupljenih potpisa još uvijek se vrši, ja očekujem da će otprilike sredinom idućeg tjedna dovršiti svoj posao i dostaviti službeno izvješće. Tada ću moći komentirati sve”, rekao je ministar Kuščević.

Kuščević o manjku potpisa za referendume: U srijedu….

Narod odlučuje ne komentira neslužbene laži ministra Kuščevića koje plasira u medije, već samo službene laži

Grmoja: Plenković priprema teren za rušenje referenduma

Facebook Komentari