Udruga 100%-tnih HRVI I skupine: Dođite na prosvjed u Vukovar, zajedno ukažimo institucijama a nismo zadovoljni njihovim radom

Ad

Udruga 100%-tnih HRVI I skupine u priopćenju ocjenjuje da je najavljeni prosvjed, gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, 13. listopada 2018. godine u Vukovaru izazvao je veliku raspravu kako u hrvatskoj javnosti tako i na političkoj sceni.

Na žalost svojim sramotnim ponašanjem političari su, uz potporu jednog dijela braniteljske populacije, ispolitizirali najavljeni prosvjed koristeći ga u dnevno političke svrhe potpuno zaboravljajući na dostojanstvo prema žrtvi. Svojim dolaskom u Vukovar dajemo potporu obiteljima ubijenih hrvatskih žrtava, a svim politikama sadašnjim i budućim još jednom dajemo do znanja da ratni zločin nema zastare i da najteži stradalnici iz Domovinskog rata neće odustati od traženja kazne za sve one koji su počinili zločin u agresiji na Hrvatsku, stoji u priopćenju Udruge.

Dođite 13. listopada 2018. godine na mirni prosvjed u Vukovar. Zajedno ukažimo institucijama Republike Hrvatske koje su nadležne za procesuiranje ratnih zločina da nismo zadovoljni njihovim radom, jer ni nakon 27 godina nisu kaznile zločince za ubojstva koja su počinili u Domovinskom ratu. Pozivamo sve sudionike prosvjeda u Vukovaru, a posebno političare u Hrvatskoj, da se poštujući hrvatsku žrtvu na dan prosvjeda, 13. listopada 2018. godine u Vukovaru, suzdrže od izjava za medije od komentara i rasprava kako bi medijima i hrvatskoj javnosti dali mogućnost da se čuje glas hrvatske žrtve, napisao je predsjednik udruge Đuro Glogoški.

Facebook Komentari