U Mostaru opća mobilizacija za prosvjed protiv Komšića

Ad

Na društvenim mrežama za četvrtak je najavljen prosvjed protiv izbora Željka Komšića na mjesto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Kao organizator prosvjedne šetnje navedena je “hrvatska mladost”.

Građani su pozvani da se okupe u 18.00 sati kod Sveučilišta i da prošetaju do ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru, gdje će zapaliti svijeće i iskazati nezadovoljstvo.

U pozivu na prosvjed se kaže da se očekuje “opća mobilizacija” svih organizacija kako bi iz Mostara “otišla dostojanstvena poruka u svijet o preglasavanju Hrvata”.

“Hrvatice i Hrvati, vrijeme je da se reagira na ponovljeno gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokaže da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda”, navodi se u pozivu.

Kandidat DF-a Željko Komšić izabran je treći put za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, osvojivši na proteklim općim izborima u BiH više od 190.000 glasova i pobijedivši kandidata HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je dobio podršku gotovo 130.000 birača.

Komšić je izbore dobio glasovima uglavnom Bošnjaka, jer podaci pokazuju kako je Čović dobio glasove velike većine hrvatskog stanovništva koje je izašlo na izbore. Nezadovoljstvo preglasavanjem volje Hrvata u Bosni i Hercegovini izrazio je i politički vrh Republike Hrvatske, prenose Srna i N1 BiH.

Facebook Komentari